Comentariile membrilor:

 =  Atenție
Liviu-Ioan Muresan
[10.Jul.09 12:33]
la a doua epigramă. Criză e scris greșit. Cred că aceea e cea mai reușită.
LIM.

 =  Luat
Gârda Petru Ioan
[10.Jul.09 12:36]
Cred că aia cu Chitul, totuși. Cred că trebuia să scrii "CHITUL", poate trecea de cerber. La epigrama din concurs, eu te-am depunctat pentru că "luat", deși îl citim uneori "a ala Boc", are, totuși, două silabe.

 =  cum dăm cu Chitul
Laurențiu Orășanu
[10.Dec.18 14:27]
GPI: Pai nu e nicio surpriză că merge bine Chitul. Unde e poanta?

Hai să vedeți de ce am respins-o. Sunt unii glumeți, ca mine bunăoară, care ar scrie o epigramă din asta, la derută, referindu-se (mă) la numele lor (meu), și ar pune-o în concurs (Dan Norea și alții știu că la un concurs de versificat un banc, l-am scris, de al naibii, la modul tragic, pentru că eram exasperat că bancurile precedente fuseseră povestite fără umor, fără să facă omul să râdă).
Numele Chitul, aici, e și la derută, e și cu cârlig la public, o râmă grasă: uite, scrie despre ai noștri.

Acuma, e greu de ghicit cum vor reacționa cititorii: dacă nu sunt în competiție cu mine (Chitul) se distrează. O punctează chiar bine, vezi de ce mai sus. Dacă e concurs se gândesc:
- Ce-ar fi să o fi scris chiar Chitul ?(vezi mai sus de ce). Chitul conduce în clasament, e depunctat.
- Dacă se gândesc că nu e a lui Chitul, îl caută între n-1. Poate îi fac tot aia.

Oricum exista un posibil impact asupra altui concurent, ca să nu zic că și asupra lui Petru Miloș. Nu mai știu dacă ai participat la Openul din februarie. când interziceam referiri la identitatea autorului. Problema se juca tot e acolo.

Ce a urmat e de domeniul comediei (ai schimbat în schitul!!!, ai trimis două epigrame noi, știu, că n-ai citit că trebie să fie COMPLET DIFERITÃ - dar ce vină am eu că TU NU CITEȘTI?), și ultimul act l-ai depus, probabil fără să TE GÂNDEȘTI (QED) în căsuța destinată textelor pentru concurs. Am eu vreo vină? Trebuie să te trimit din nou la cauză, și să spun că nu eu sunt acolo, la cauză.

Eu: n-aș lăsa pe ultima sută postarea textului. Pot fi probleme cu logarea, poate cădea curentul în cartier, poate interveni o treabă urgentă. Țin să particip la concurs - acționez preventiv, nu dau șansei nicio șansă.

Așa că m-a amuzat povestea cu depanatorul, poți să o reiei, dar nu uita că e total pe lângă fondul problemei.


 =  L.I.M.
milos petru
[10.Jul.09 16:30]
Cred că ai dreptate că a doua, asta a ieșit după ora de închidere a concursului, după ce a fost respinsă primaa, dar mie mi-a plăcut mult prima și nu cred că ar fi avut un impact negativ asupra concursului. În cel mai rău caz putea să fie apreciată mai bine decât cea din concurs.
Mulțumesc că mi-ai zis că am scris greșit criză, eram în criză de timp.

 =  Părerea mea
Vali Slavu
[10.Jul.09 20:11]
Zgârcitule! :)
Când să mă supăr că mi-ai dat 6,80, am constatat că e cea mai mare notă acordată de tine. Glumesc, desigur.

Revenind la epigramele tale, văd că ai cam făcut valuri la concurs. Ideea cu melcul mi s-a părut originală, dar nu ai exploatat-o îndeajuns. Acel "luat", care e trisilabic, aduce un minus prozodiei.

Vali, cu prietenie

 =  G.P.I.
milos petru
[11.Jul.09 14:09]
Eram sigur că aia cu Chitul va lua o notă bună. La noi "aluat" are trei iar "a luat" două silabe, așa vorbim.
Nu cred că trebuie să ne cramponăm în aceste chichițe, dacă-l citeși pe Eminescu se găsesc asemena asonanțe care numai la puricat se simt.
Când am trimis prima, înainte am sunat la un prieten, critic, și l-am rugat să mă ajute că am simțit că "mare criză"și "mare surpriză" are o hibă. Nu am găsit altceva, mi-a zis să o trimit așa cum am trimis-o și după ce i-am spus că a fost respinsă și a fost respinsă și cea cu schitul, m-a atenționat să fiu atent ce trimit că cenzura există mai tare ca înainte. Mie nu-mi vine să cred, ce s-ar cenzura de unii apare totuși ăn altă parte, deci nu mai există.
Cât privește cum am scris Chitul, m-am gândit și la CHITUL și la chitul, dar m-am gândit că-i tot aia,toți vor ști ce vreau să spun. Să mă ierte Chitul, sau să mă sponzorizeze că-i fac publicitate

 =  Să ne relaxăm
Gârda Petru Ioan
[11.Jul.09 16:51]
Cenzura a funcționat în sensul respectării regulilor propuse. Nu cred că Orășanu te-ar fi respins din motive personale. Hai să ne relaxăm. Mai sunt atâtea luni. Să luptăm pentru a câștiga și să ne pregatim psihologic pentru a pierde. În fond, unul singur va fi pe locul întâi. Nu înseamnă că e cel mai bun (dacă nu voi fi eu :):))

 =  așa e bine?
milos petru
[14.Jul.09 19:07]
La epigrama nr. 3 pt. a ieși picioarele, versul 2, putea fi simplu: Ce-n viață n-a luat o plasă

 =  Vali, ai dreptate
milos petru
[14.Jul.09 19:06]
Ai dreptate Vali, graba, eram după ora 20, m-am bucurat că a ieșit și așa.
Poate era mai bine:
Un melc cu trecere la bancă,
Ce-n viață n-a luat o plasă:
Îmi puse coarne-o liceancă
Iar Boc în spate, prima casă.

În ce privește nota, dacă era cu numele la vedere poate îți dădeam și mai mult ținînd cont că în prima etapă te-am nemulțumit total. În general îmi recunosc greșelile și dacă pot le îndrept.
cu stimă
petru

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !