Comentariile membrilor:

 =  ante-prohod
Victor Potra
[08.Jun.09 22:25]
Alberto, comurile tale relevă foarte bine un context...
Putred...
Faptul că tu dai lecții de prozodie (comuri trecute, doamne, ce m-am distrat :D...), de conținut, de potențial atractiv - zugrăvesc (îți sună cunoscut termenul?) coordonatele unui context virtual pe care îl știam altfel.
Aceasta este o trăire personală încadrată la gânduri. Perfect sustenabilă într-un context autobiografic.
În rest, doar răutatea care te definește...
PS. Faptul că faci referire la offtopic fără a fi sancționat relevă șubrezenia unor reguli considerate sacrosacte până mai ieri... (pentru sacrosant a se vedea DEX-ul)

 =  simplu, deloc complicat
Dana Banu
[08.Jun.09 22:22]
ar trebui să revezi cacofonia din v5-v6, textul e simplu, clar, direct, se potrivește perfect încadrării

eu una cred că ai stilul tău și că scrii din ce în ce mai bine


cititorul tău


dana

 =  Mulțumesc Dana...
Victor Potra
[08.Jun.09 22:37]
... am modificat, precizările tale au rara calitate de corecta și încuraja... :)

Victor

 =  zilele mele te arata cu degetul
noemi kronstadt
[09.Jun.09 08:54]
textul asta pare decent, chiar benign in comparatie cu alte productii de-ale tale. ai renuntat la spectaculozitate si insolenta efectului fortat, ai inceput sa inveti ca sublimarea nu inseamna diluare , chiar imi place cum suna" zilele mele te arata cu degetul". presupun ca atelierul e pentru "a avea drag de", suna medieval de cuminte fata de urbanitatea gyneco-trendului actual.

 =  uneori alteori?:)...
ioana matei
[09.Jun.09 12:00]
un text ca un joc in al carui spatiu se desfasoara o intimitate fermecatoare...si parca totul se petrece in contra/timp...ca un permanent inceput...

 =  Noemi
Victor Potra
[09.Jun.09 16:57]
... e bine că lucrurile se petrec de la sine... :)

Cât despre "a fi / a avea drag" - să nu uităm că furcile caudine au fost inventate pentru că erau doritori să treacă pe sub ele... :))

 =  Ioana
Victor Potra
[09.Jun.09 17:04]
... ai dreptate, e și contratimp și intimitate în această trăire, mulțumesc pentru semn... :)

 =  probă de microfon, unu, doi, unu, doi...
Victor Potra
[09.Jun.09 17:12]
... hai să vedem dacă sistemul funcționează.

Eu zic că textul de mai sus e unul mai mult decât decent. Ar fi putut intra și la secțiunea poezie, dar nu am vrut să lucrez trăirea brută, așa că am preferat să-l postez la personale.

Aștept o argumentație a încadrării sale la atelier, precum și o asumare a acestei decizii de către un editor.

În mediul virtual în care postez de obicei, o astfel de cerere primește răspuns în maxim 24 de ore.

Deci, probă de microfon, unu, doi, unu, doi...

 =  off topic / on topic, depinde
Cristina Andrei
[12.Jun.09 20:19]
Unu la mână: eu tot am o nelămurire cu încadrarea la atelier, așa, hodoronc-tronc, fără nici o explicație, fără asumarea responsabilității, fără nici un "comentariu elaborat", așa cum este obligatoriu pentru steluțe. Cred că regulamentul ar trebui schimbat, mă rog, completat în acest sens.

Doi la mână: textul este încadrat la PERSONALE, deci nu are pretenții de mare poezie. Și chiar dacă ar avea, explicațiile tot mi se par necesare.

Trei la mână: la "personale" cred că pot să scriu orice, în limita decenței și a bunului-simț, o judecată de valoare (îndoielnică, de altfel, cu atât mai îndoielnică cu cât nu este justificată și asumată) nu-și are locul. Părerea mea! Dacă scriu un text la personale de genul: "ce frumos e afară, ce albastru e cerul și ce minunat cântă păsărelele", că așa este starea mea PERSONALÃ în acel moment, fără briz-briz-uri, fără nici o valoare literară (?), asta e, sunt gânduri care îmi trec prin cap, care nu au nevoie de un "atelier" de prelucrare.

Mi-am exprimat recent această nelămurire privitoare la trimiterea la atelier, într-un comm pe un text al domnului Oană. Problema s-a rezolvat. Dar numai acolo, pe textul respectiv, deși dl. Oană mai avea texte încadrate la atelier fără să-și aibă locul acolo. Părerea mea!

Așa cum am subliniat în acel comm, sunt MULTE poezii pe agonia care ar trebui să stea la atelier for ever and ever, dar capătă steluțe și laude din abundență. În fine, este o problemă de gust personal, de părere proprie etc. Nu am vrut să dau exemple, să "atac" creațiile altora întru exemplificare, pentru că eu consider că așa ceva nu se face. De altfel, rareori comentez poezie, fie că-mi place, fie că nu, pentru că poezia este o stare personală a poetului, disecarea ei uneori nu-și are rostul. Dacă e prea proastă... probabil nu mai poate fi "reparată", dacă e prea bună... ce să mai comentezi, ce să mai critici? Citești, te tulburi, rămâi un pic pe gânduri... treci mai departe...

Probabil voi deveni sâcâitoare cu această problemă a atelierului, dar o voi ridica ori de câte ori voi considera că va fi cazul.

În rest, poezia e OK, nici prea-prea, nici foarte-foarte, destul de originală, nu prea prelucrată, o stare, un joc de suflet; mie mi-a plăcut, mi-a transmis ceva, nu pot spune exact ce anume, poate o așteptare, poate o îndoială, poate o căutare, un du-te-vino al sufletului...

Numai bine,

 =  Notă de lectură
George Pașa
[24.Jun.09 16:21]
Cred că nu o simplă greșeală de ortografie, necorectată încă, este motivul poposirii textului la atelier. Mă refer la sintagma "care-n-cotro" (corect, "care-ncotro"). Fără îndoială senzația de vag, de simultaneitate a privirii prin/ în/ peste/ dincolo de lucruri reprezintă un plus al textului. Dar stilul se caracterizează și prin obscuritate, mai ales în final, deși dă, mai degrabă, impresia de ambiguitate. Iar în versurile al doilea și în al treilea se spune cam același lucru, fără a se accentua ceva anume. Eu cred că s-ar fi putut realiza aici o poezie bună, însă, probabil, inspirația nu a fost în ziua cea mai bună. ca să parafrazez ce se spune în text, sunt zile și zile...

 =  just a bit
Doru Emanuel Iconar
[10.Jul.09 12:07]
Simplitate, claritate și profunzime. Un timbru parcă mai grav, mai altfel decât ce am citit până acum la tine. Acest fel de spunere te avantajează.
Poate părea unora prozaic, dar numai la o privire superficială.
Ca un mare cârcotaș ce sunt, aș simplifica și mai mult discursul.

Doru Emanuel

 =  Re Cristina, Pașa și Doru
Victor Potra
[10.Jul.09 12:45]
Cristina, o perioadă destul de grea m-a împiedicat să monitorizez acest text, scuze de întârzierea răspunsului. Mulțumesc pentru pledoarie, deși știu că nu e motivată de mine ci de căutarea unor tehnici și proceduri mai bune de apreciere a textelor pe acest site. Altfel, mă bucur că starea a ajuns la tine, poate că va merita să revin asupra textului.

George, scuze, abia acum raspund la comul tău. Între versurile 2 și 3 ar trebui să fie o opoziție tensionată. Dacă acest lucru nu este clar pentru cititor, atunci restul pică, deci mulțumesc de semnalare. Și pentru greșeala de ortografie... :)

Doru, dacă cumva voi reuși să revin asupra acestei scrieri și să o simplific, o voi posta la poezie. Deocamdată era doar un nucleu de simțire poetică, de aceea am postat-o la personale.

Mulțumesc,
Victor




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !