Comentariile membrilor:

 =  Simplă părere
nicolae tomescu
[08.Jun.09 09:28]
pe malul apei
salcie poluată -
cine-i de vină?

Sau poate aburul ce iasă din pământ, strecurat printre pletele salciei, seamănă cu fumul de țigară? Imaginea este frumoasă dar comparația nu este proprie unui Haiku.

Cu stimă

 =  Pescarul
Gârda Petru Ioan
[08.Jun.09 09:45]
Pescarul e de vina. Puteam spune: "Pescar sub arin", sau mai stiu eu cum. Dar am vrut ca prezenta omului sa fie sugerata de fumul de tigara, ca expresie a rabdarii, atat de necesare pescarului (rabdare si tutun). Merg mai departe si il suspectez de braconaj, desi ar putea sta acolo doar cautand umbra... Oricum, sade direct pe radacini, nu sade pe sacunel, dupa cum se poate banui, fiind un iubitor de natura. Pacat ca fumeaza, dar multi sunt cei care vor duce pana in mormant pacatul acesta...
Aceste aspecte sunt (mai mult sau mai putin) evidente. In rest, se poate specula. :):)

 =  parere
Doru Emanuel Iconar
[08.Jun.09 11:23]
Domnul Tomescu spune ceva, pare a nu fi haiku, dacă ar fi să amintim doar că haiku-ul trebuie să cuprindă triada: spațiu-timp-obiect și să răspundă la întrebările cine? ce?, unde?, când?
Ori timpul nu este nici măcar subînțeles, cel puțin eu nu îl sesizez. După câte știu, se poate pescui în orice anotimp, la orice oră.

Altfel este, într-adevăr, o imagine reușită, foarte sugestivă pentru mine, poate datorată aplecării mele spre natura și studierea ei.
Vin cu o variantă, poate nu cea mai fericită alegere.

Salcie pe mal-
strecurat înspre stele,
fum de țigară

Doru Emanuel

 =  Doru
Gârda Petru Ioan
[08.Jun.09 11:36]
Varianta ta îmi place mult. În privința obligativității celor trei elemente simultan, părerile sunt împărțite. Mai studiez si eu. Mai întrebăm și pe alții. Sunt mai tânăr ca tine în haiku. Poate la fel de tânăr în suflet...
Cu simpatie,
Nelu Gârda
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !