Comentariile membrilor:

 =  parere
Ioana Geier
[07.Jun.09 13:46]
... o succesiune de momente, cumva prea rapida; poate ar fi mai bine sa simplifici, accentuand unul dintre ele prin alte elemente...
Cu simpatie,
JO

 =  Da-ne o pista
Gârda Petru Ioan
[07.Jun.09 16:10]
apus de soare
răsare luna iară-
încă o noapte

Problema e ca poemul nu spune nimic sau spune prea multe. Inca o noapte, pai sigur, din moment ce apune soarele. Poate ca vrei sa-ti exprimi bucuria ca mai prinzi o noapte (iarta-ma!), poate ca asociezi noaptea cu tristetea... Eu cred ca trebuie sa sugerezi ceva, sa fii mai specifica,vorba englezului.

Ne mai citim, ne mai criticam, ne mai ajutam...
Cu placere, oricand,
Nelu Garda

 =  poveste
Bezem Ana- Maria
[07.Jun.09 16:42]

Ioana, mă bucură vizita ta, începusem să cred că m-ai uitat!
Iar poemul, poveste lungă... Aseară, am asistat la un spectacol inedit: în timp ce apunea soarele, pe cer( ce încă păstra culorile aprinse potrivite cu astrul zilei) răsărea și luna- transparentă și parcă inconsistentă- dar totuși, perfect vizibilă. Două evenimente cerești pentru care cuvântul „consecutiv” era străin, iar simultaneitatea, un fapt firesc, obișnuit!
Întreg satul, ce-și aprindea luminile pentru a fi remarcat, era încet-încet cuprins de noaptea caldă de vară, dar atât de indiferentă, echidistantă și”rece”! Loalaltă, și tratate la fel, erau grijile oamenilor - durerile, iubirile, necazurile sau bucuriile! Noapte lungă, nesfârșită parcă, pentru cei aflați în suferință, prea scurtă și necuprinzătoare pentru iubirile-mpărtășite!
Astre cerești/versus oameni;
evenimente cerești/ versus evenimentele vieții;
constanță, ciclicitate cosmică/ versus trăiri efemere, lumești.
Și, nu în ultimul rând, observatorii acestei părți de(din)lume( reprezentantă perfectă a întregului), eu și soțul meu care, sedus de farmecul peisagiului, nu a evitat la timp o groapă (nesemnalizată, neagră și adâncă- made in Romania),de era să prindem și următorul răsărit de soare... tot acolo, dar nu la fel de încântați!
Pe lângă noi, cu noi... noaptea- tot indiferentă și luna, tot perfectă, rotundă și plină!
Așa încât, cred că am să-ți urmez sfatul și am să-l simplific, oricum nu am reușit să transmit ceea ce doream! O duminică frumoasă!
Cu prietenie,
Ana

 =  re:
Bezem Ana- Maria
[07.Jun.09 17:37]
Nelu Gârda, ajutorul tău este oricând binevenit, critica-mbracă forme inedite, iar comentariile(mai ales cele-n versuri), sunt un adevărat prilej de bună dispoziție! În ceea ce privește ”pista”, i-am răspuns Ioanei și nu am să mai reiau, iar în privința poemului ai dreptate(exprima prea multe și nimic, ori invers), așa încât, l-am modificat deja!
Singura problemă e... că atunci când îl rescriu, se naște o altă poveste!
Te mai citesc, mai critică-mă, ne mai ajutam!
Tot cu plăcere și prietenie,
Ana
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !