Comentariile membrilor:

 =  De citit! Parerea ta conteaza!
Anda Andrieș
[03.Aug.05 13:56]
Un text pe care l-am citit cu interes de la inceput la sfarsit! Sper sa fie citit de cat mai multi de pe acest site si sa fie recomandat de cineva "dotat" cu instrumentul
adecvat!

Felicitari! Poate o alta incadrare l-ar face mai vizibil!

 =  ce te mai intrebi?
enache ion
[03.Aug.05 16:58]
Abia acum ti-ai dat seama de sticaciune, de "binefacerile" democratiei prost intelese si de ipocrizia vorbelor de moment? Nu trebuia sa te mai deplasezi prin caldura asta mare la acel cenaclu, cata vreme puteai sa gasesti rezultatul, citind ziarul sau privind televizorul, sau jucand table cu vecinii in fata blocului. Ce atata revolta si cu cine sa te lupti? Pleaca capul in fata realitatii si roaga-te lui dumnezeu sa mai stopeze aceasta alunecare a omenirii catre pierzanie.

 =  Realitate? Ignoranta? Sau poate doar teribilism...
Adelina Ionescu
[03.Aug.05 18:00]
Domnule Diaconescu,

m-a captivat textul dumneavoastra de la prima la ultima litera. Consider, daca am permisiunea de a emite o parere, ca situatia prezentata poate fi definitia conceptului de poezie postmoderna. Liberalismul sexual, vulgaritatea, "metafora" socanta morbida, putrefacta, se concluzioneaza in scrierea dupa canoanele vremurilor. Ma intreb insa, mai mult retoric evident, ce se va intampla cu aceste "curente literare" - daca termenul folosit nu este prea scolastic pentru aceste mizerii cu pretentii de creatie - intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat? Cum le vor percepe generatiile viitoare? Vor rezista ele eroziunii timpului?
Consider ca este vorba aici, mai mult decat oricand de lipsa de valori autentice a societatii noastre promiscue. Goana dupa inedit, avangardismul in literatura, naste monstrii. Clasicul este contestat, dispretuit. Si suntem in primul rand noi, cei ce suntem parinti, vinovati de educatia copiilor nostri.
Accept ca toate afirmatiile mele sa fie considerate de multi dintre cei ce vor citi textul dumneavoastra ca fiind retrograde, arhaice, perimate, insa imi asum responsabilitatea fiecarui cuvant al acestui comentariu.
Cu pretuire, Adelina.

 =  parfumul verzei
"Oare de ce la toți le mirosea a rosmarin iar mie a varză stătută ?" mda...unii ar spune: "chestie de gust"...sau, mă rog, de simț olfactiv. Eu zic: pentru că unii confundă aurul cu tinicheaua, iar alții nu. Pentru că unora Dumnezeu pare c-a uitat să le strecoare dramul acela de divinitate (sau măcar de umanitate) care i-ar putea deosebi de cele mai jalnice creaturi. Sunt ei de vină? Cine știe? Dar nu pot fi de acord cu părerea antecomentatorului Enache Ion: " Pleaca capul in fata realitatii si roaga-te lui dumnezeu sa mai stopeze aceasta alunecare a omenirii catre pierzanie." Cum vine asta, să pleci capul, în timp ce alții umple lumea de mizerie? Și cum ar putea chiar și Dumnezeu să îndrepte lucrurile, când noi nu facem altceva decât să plecăm capul? Și de ce ar face-o? Când pleci capul, nu doar că meriți, dar înseamnă că asta dorești. Iar El ne dă ceea ce ne dorim,
nu-i așa?

 =  Inca o parere
Sonea Roxana-Crina
[02.Oct.05 19:06]
.. "Generatia 2000" cum foarte bine ati surprins-o. Despre aceasta tema s-au postat si alte cateva texte pe site demne de tot respectul. Acolo s-au intins cearsafuri intregi de comentarii, cred eu, cu mult bun-simt si in cunostinta de cauza. Ca idee preluata din comentariul lui Alin Pop, 2000-stii sunt numai un val, o exagerare a constiintei propriei sexualitati, iar acest val va trece, atunci o intrebarea este : ce va urma dupa? Calmul. Poate un adevarat curent nou.

Dar Adelina Ionescu a pus mai bine punctul pe 'i' decat mine.

 =  iar cele rele sa se spele
DoDu
[02.Oct.05 19:06]
Domnule Nicolae Diaconescu,
pe mine m-ai facut sa rad pana m-am tinut de burta, pe urma am plans de durere.
Matale ai varsta tatalui meu, iar eu am varsta tatalui baietilor mei care sunt generatia 2000. Ei ascultau manele,pana nu demult, desi am reusit sa le cultiv gustul si pentru alte genuri muzicale, inclusiv muzica clasica. Iar acum se intreaba, ce-or fi gasind interesant la ele.
Si eu cred ca sexualismul asta fortat si obsesiv, tine de o toana, moda si va trece, pentru ca nu are viitor. Peste 20 de ani, tocmai autorii care azi se incranceneaza de acest gen, vor lua atitudine, sunt mai mult ca sigur. Dar pana atunci, e bine sa existe voci care sa se opuna, importante sunt argumentele.
Schimband putin registrul, vreau sa stii ca si eu sunt un pasionat al istoriei paralele cu ceea ce am invatat pana acum. Sunt interesat de poporul pelasg, anul trecut cand am fost in Romania, mi-am facut rost de "Dacia preistorica" a lui Nicolae Densusianu. Merita lecturata. Recomand si un autor de peste ocean: Petre Morar, cu volumul (dar nu numai) Noi nu suntem latini, latinii sunt noi (aproximativ, din memorie), cu studii lingvistice si instrumente de cercetare foarte bine puse la punct.
Desigur, Densusianu e contestat in lucrarea sa monumentala, desi toate celelalte studii istorice ale sale au fost foarte bine primite. Exista Fundatii Densusianu in multe tari dezvoltate, nu cred sa existe ceva similar in Romania. Insfarsit. Toate cele bune

 =  rosmarinul, bata-l vina
Sandra Hanna Segal
[04.Aug.05 06:43]
Si eu ca si DoDu am trecut prin faze alternative de rasu-plansu, cam din aceleasi motive. Poate sunt depasita de timp si imprejurari, dar sa mor daca gasesc valoare in cele insirate de copiii astia. Nu ca am ceva impotriva sexului, doamne feri. (De baut nu beau decat o bere ocazionala acolo, de fumat tutun sau alte ierburi nu fumez. De curand am trecut chiar si la cafea fara cofeina. Pai ce mai ramane de baza?:) Sa fie sex de buna calitate pentru toata lumea. Si macar sa iasa si poezie buna din asta. In cele ce am citit, sexele pomenite nu prea au reusit sa faca poezie de nici un fel. Nu te teme, ca nici mie nu mi-a mirosit a rosmarin:)

 =  intelectualul e alienat
Corneliu Traian Atanasiu
[02.Oct.05 19:06]
Prin '30 a apărut în Franța o carte, tradusă după '90 și la noi: Trădarea cărturarilor a lui Julien Benda. Merită citită pentru a vedea că pervertirea vine chiar de la intelectualii care și-au trădat menirea și 's-au angajat' în viața și în lupta socială. Dînd girul lor unor amețeli și confuzii care n-ar fi sperat niciodată să fie luate în serios. Și că acest lucru s-a întîmplat deja de mult.

Îmi place textul pentru că e echilibrat și mai ales pentru că pune pe același plan excesele felurite care se izmenesc intelectual. Starea mea în fața acestor manifestări este de stupefacție, nu mai am resurse suficiente pentru indignare și mi s-au consumat și speranțele utopic-progresiste.

 =  sper sa
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
... nu se supere d-l Diaconescu pentru ca mi-am permis sa schimb incadrarea de la proza la articol si, in acelasi timp, sa ma scuze pentru fotografia atasata. alta mai buna nu am gasit:)

 =  Comentariul tău a fost de bun augur
Nicolae Diaconescu
[04.Aug.05 11:09]
În sfârșit,
Sunt pe un calculator care nu se închide automat și nici nu apare pe ecran "schimbați discul".Asta am pățit la calculatorul de acasă, că altfel răspundeam până acuma!
A fost de bun augur comentariul tău, în primul rând fiindcă ai spus că părerea mea contează. N-am înțeles atunci și nici acum după atâta vreme, ce l-a deranjat atât de mult o opinie pe care nici n-am apucat s-o exprim. În definitiv dacă îți asumi responsabilitatea de a fi un formator de curent literar trebuie să te aștepți și la alte păreri.
IDEEA CU O ALTÃ ÎNCADRARE A TEXTULUI a fost excelentă. S-a ținut seama de ea și am avut o surpriză plăcută că am râs de unul singur prin casă în alea două minute până se închidea calculatorul automat.

 =  Învins sau învingător
Nicolae Diaconescu
[02.Oct.05 19:06]
Ioane ,Ioane,
Textul l-am scris în 22.02.2004 ca o reacție că fusesem trimes la colț, într-un mod, mi s-a părut , destul de brutal. Azi am doar un zâmbet în colțul gurii dar atunci am fost chiar derutat. Dacă nu l-aș fi reîntâlnit pe compozitor la câteva zile și n-aș fi făcut încă o discuție pe tema cenaclului din Rotonda 17 rămâneam doar cu o mare îndoială.Textul l-am postat ieri fiindcă acum trei zile am citit pe acest site opinia autorizată asupra acestei probleme a unor persoane care au pregătire în domeniu, presupun și-atunci mi-am amintit că am scris și eu ceva pe această temă.
Căt despre capul plecat, de anul ăsta numai așa îl port, dar în orice rău e și un bine, datorită acestui fapt am "descoperit" site-ul poezie .ro și a devenit o supapă.

 =  Prin scris m-am eliberat de starea tensionată
Nicolae Diaconescu
[02.Oct.05 19:06]
Dragă Adelina,
Mare lucru pentru mine să-mi spui că te-a captivat textul de la început până la sfârșit!
Goana după inedit este o tendință ce se manifestă tot mai pregnant .Tocmai de aceea am scris un alt text cu titlul "Uimitoarea invenție a omului nou". Ce mi-ar fi plăcut să aud acest comentariu acolo în cenaclu, dar e bine și acum. Prin ceea ce am scris atunci m-am eliberat de problemă!Iar acum mă bucur că textul a fost bine primit.

 =  frustrari
cătălina vieru
[04.Aug.05 13:23]
E foarte simplu ce se intampla. Tinerii au impresia ca pot spune orice le trece prin cap. Nu cauta sa socheze neaparat ci sa profite de epoca liber(tin)a in care traiesc. Acum doua secole, o femeie care isi dezvelea glezna, sau isi desfacea parul in public era etichetata cu mare usurinta si nu intr-un mod placut. Cum atunci au fost femei care au inceput sa scurteze din rochii, sa taie din podoaba capilara, acum sunt femei care isi baga si isi scot dintr-o exagerata dorinta de a fi considerate egale barbatului. Nu stiu daca o astfel de egalitate este de dorit, dar nu cred ca trebuie sa se faca asa mare tam-tam, ca va trece.
Cat despre versurile fetei in cauza, sunt simple refulari izbucnite din abstinenta sexuala sau dintr-o viata sexuala dezordonata. Era un banc asa:
"Mama: Ce tot faci cu tigara aia?? Decat sa fumez, as prefera sa fiu violata de 10 zdrahoni!
Fiica, tragand plictisita un fum: Si eu, mama... Si eu."
Asa ca o sa-i treaca si ei. Inca ceva; cred ca parintii/ profesorii/ fratii ei stiu ce scrie si o incurajeaza. Probabil ca nu au spus bunicilor:) Inca.
Bine realizat articol si potrivita poza, nichita. Cand am vazut-o, am crezut ca e vorba de o prezentare de moda. Si a fost, intr-un fel...

 =  Mai bine iau atitudine decât să rămân în expectativă
Nicolae Diaconescu
[04.Aug.05 13:23]
Dragă Loredana,
E bine să iei atitudine dar când nu te susține nimeni e tare greu să constați că ești de unul singur! Prin ianuarie 2005 am pățit ceva de genul ăsta. Parțial m-am eliberat tot prin scris, însă fundalul a rămas. Sunt mult mai prevenitor de atunci.Când cineva ia atitudine trebuie susținut, tocmai de aceea mulțumesc încă o dată celor care au comentat" articolul" meu.

 =  Poți avea ca model pe Vasile Voiculescu
Nicolae Diaconescu
[04.Aug.05 14:08]
Dragă Crina cea "răsfățată" , cu trimitere la
"după livada ușilor închise". Ce va urma după? Și tu ești în generația 2000 și am curajul să pariez pe tine. Nu știu dacă scrisul te va preocupa și mai târziu, dar cel puțin acum, scrii pe înțelesul meu. Dacă ai puterea să continui, poți avea ca model pe Vasile Voiculescu. Ai câteva texte reușite , chiar și "Soi de jurnal denaturat". M-aș bucura și ca doctoriță să fii o bună profesionstă.

 =  Tot felul, dar propun și muzica clasică
Nicolae Diaconescu
[10.Dec.18 14:27]
DoDule, DoDule,
Nu-mi închipuiam că sunt așa bătrân! Sunt de vârsta tatălui tău, iar copiii tăi aparțin generației despre care vorbim. Site-ul fără comentariile tale, n-are sare și piper! Îți mărturisesc că dacă accesez pe" comentarii" și dau de tine, imediat deschid.
Îmi pare bine că ai făcut rost de N. Densușianu. Nu știu dacă ai volumul cu prefața originală a lui Ct .C. Istrate.Se pot face multe comentarii asupra destinului acestui OM. Îl asemăn cumva cu Ștefan Odobleja și cu Petre Țuțea ( din Boteni de unde era tata, la opt km. de Vulturești).Cât privește muzica clasică,..o să-i propun domnului Radu un experiment, o astfel de muzică la Casa Eliad pe 18 august. Să cânte ...Delia, fata mea, vioară solo, sau dacă există pian un recital de vioară cu acompaniament la pian.
O să mă interesez de volumul lui Petre Morar, mulțumesc pentru semnalare.
O strângere cordială de mână!

 =  Întâlnirea cu tine e un prilej de bucurie
Nicolae Diaconescu
[04.Aug.05 16:42]
Dragă Șeherezada,
M-ai purtat încă o dată prin lumea poveștilor și iar mi-a plăcut ( Heritage Days ).Să-ți spun drept, am crezut că tu mi-ai postat poza ! că am constatat că ești maestră în a face combinații reușite.
Bere, puțină cafea și...Eu am dat-o pe piersici, brânză și cabernet amestecat cu merlot.(de-acasă ) Asta mâncam aseară și râdeam că se potrivea imaginea postată și n-aveam cu cine dialoga că fata e la Verona și soția în vacanță ,la țară.
Numai bucurii am avut de-aseară de la prieteni care nici nu mă cunosc. Am prins un pic de curaj că părerea exprimată atunci nu a fost inutilă.

 =  Mi-am dat cu părerea că oricum nu mă pricep
Nicolae Diaconescu
[04.Aug.05 16:42]
Domnule Corneliu,
Mi-amintesc că ați comentat și alt text de-al meu și vă mulțumesc.
N-am auzit de Julien Benda și de volumul "Trădarea intelectualilor". După titlu cartea pare atractivă. Intelectualii sunt oportuniști, de regulă. Când se antrenează în lupte sociale nu te poți aștepta la ceva bun.
Despre intelectuali eu cred că unii sunt erudiți dar necreativi, alții sunt creativi și să spunem neinformați, iar în ultima categorie intră foarte puțini, cei care sunt și creativi și erudiți.

 =  Împuternicire
Nicolae Diaconescu
[02.Oct.05 19:06]
Dragă Nichita,
M-ai nășit a doua oară și mi-a mers bine! Cum să mă supăr când îmi faci un serviciu? Textul l-am încadrat la proză pentru a părea cât mai neutru. Dacă s-or recunoaște "cei" și mai ales "cel" din text n-au ce să zică, o ficțiune acolo, nu e de luat în seamă. Ca articol , deja relatarea devine mai obiectivă. Oricum și-a făcut efectul și asta contează.
Despre fotografie nu cred că puteai găsi alta mai bună. Scumpa de tine, ce-am mai râs aseară deși nu-mi mergea calculatorul doar două minute și-apoi pauză o oră.
Te împuternicesc, dacă vreodată o să-ți mai placă alt text de-al meu, să-i atașezi ce fotografie crezi că i se potrivește. N-am răbdare să mă ocup de poze ,sau să fiu sincer, nu știu.
Te îmbrățișează confratern
Nicu al Popii

 =  Pontoasă ca întotdeauna
Nicolae Diaconescu
[10.Dec.18 14:27]
Dragă Cătălina,
Mai de mult, Lory ți-a făcut o parodie reușită . Atunci am citit și textul de la care a pornit.Ca tablou încărcat de senzualitate nu era rău nici textul tău, doar că m-a surprins lipsa ta de inhibiții. Ți-am citit alte câteva texte și nu am fost sigur dacă nu bravezi chiar tu . În comentariul de aici ești pontoasă ca de obicei, mama și fiica, așa cum se întâmpla în Chira Chiralina!
Mi-a plăcut de tine că nu te-ai supărat pe Lory și-ai apreciat valoarea parodiei. Sunt prudent, dar îți promit că o să vin pe un text de-al tău să îmi spun părerea. Oricum și tu ai șocat prin unele poezii.

 =  Așa-ți trebuie ...
cosmin amza
[02.Oct.05 19:06]
Realitate crudă. Asta este. Așa-ți trebuie dacă greșești de prea multe ori în viață. Tu ai comis cel puțin 4 greșeli capitale dintre care una imputabilă tuturor:
1. citești mult, bine și de calitate și, culmea, nu te potolești...
2. te-a blagoslovit natura cu o putere de pătrundere a lucrurilor peste medie
3. ai sentimente frumoase pentru a căror descriere respectivele foi de varză au epuizat resursele limbii române
4. prin naștere ai greșit contemporaneitatea
Vezi? Acu' îmi dai dreptate?

 =  Stiu si nu stiu despre si cred ca...
Dinis Adrian
[02.Oct.05 19:06]
Ce-as putea eu sa mai spun? S-au spus atatea! Interesanta treaba cu geții carpato danubieni care constituie poporul matcă al Europei... Eh! Am fost si eu la o confuntare in liceul meu de genul asta- cei care sustineau ideea si cei care nu( mergeau pe vechea idee cum ca ne tragem din romani). Confruntare suna prea dur si plastic. Dezbatere mai deraba. Mandru pot sa spun ca eu eram liderul astora ,,micii" care sustineau ideea ca geto-dacii sunt intr-adevar poporul matca. Cat despre materiale sunt si cei avizati pot usor sa le recomande. Nu eu. Nici n-as mai sti sincer.
Despre polemica generatiei 2000 in care nu ma includ cred ca sunt doar un val care va trece, cum a spus si Ana Blandiana. Problema e ca pe mine ma afecteaza in prezent. Sincer apreciez hip-hopul unde limbajul este obscen pentru ca ei au credibilitate si pentru ca asta-i categoria genului, insa pentru mine poezia inseamna vis, frumos, masca... In nici un caz o dezbracare de inhibitii in scris, care se vrea sa dea senzatii omului de cultura, care nu-si permite luxul de 50$, de fapt mult mai putin in Romania. ,,Obțineți orgasmul fumând pe coridoare ... marihuana .../Pișați-vă pe cărțile de literatură !”... " Mi-am zis: Voi sunteti seriosi, chiar nu glumiti! Oamenii astia chiar au parte de sustinere?! La ce folosesc paginile lor de poezie? Pentru mine sincer poate doar ca hartie igienica. Cat despre parintii ei probabil zic: Asa e moda in cultura. Si poate ca asa este! Contraziceti-ma va rog.
Parere de sfarsit: E un articol foarte bun, captivant de la inceput pana la sfarsit. Dau si un plus pentru poza. A ales-o bine d-na Nichita.

 =  O ironie reușită
Nicolae Diaconescu
[05.Aug.05 01:00]
Dragă Cosmine,
O ușoară ironie nu-mi strică:
1. Citești mult, bine și de calitate...păi dacă ziceai scrii mult și bine...tot nu te credeam.
2.Te-a blagoslovit natura cu o putere de pătrundere peste medie...și meritul meu care este? Aa, știu, cînd scriu merg pe intuiție.
3.Aici ironia este mai viguroasă.
4.Prin naștere am greșit contemporaneitatea. Nici aici nu-ți dau dretate, doar H. Coandă s-a născut cu 50 de ani mai devreme.
Luată pe ansamblu ironia nu este rea.

 =  Și un tînăr de 19 ani e receptiv la ideile din articol
Nicolae Diaconescu
[05.Aug.05 01:27]
Dragă Adriane,
Chestia cu geto dacii nu am spus-o eu, dar pornind de la probele materiale din muzee, de la tot felul de descoperiri recente, de la intuiția care mă ghidează și nu în ultimul rînd, de la afirmațiile unor istorici romîni (și ei foarte divizați) am ajuns la concluzia că teoria lui N. Densușianu este mai aproape de adevăr decît ceea ce se învață în prezent la școală.
Afirmația pe care o faci că e un articol captivant de la început la sfîrșit e pozitivă pentru mine în sensul că mă bucură receptivitatea unui tînăr de 19 ani la ideile vehiculate acolo.

 =  umilele mele păreri
Virgil Titarenco
[05.Aug.05 17:53]
În ciuda faptului că și eu am avut pe parcurs unele "incidente" cu unii douămiiști, părerea mea este că textul de față nu tratează despre ei. Curentul există și deși e destul de teribilist și vulgar uneori, are totuși identitate și chiar talent la unii. Textul de față tratează un caz penibilo-primitiv pe care sînt convins că cei mai mulți douămiiști l-ar repudia. Și repet asta deși, așa cum spuneam, nu am avut și nu am cele mai bune relații cu unii dintre ei. Dar nu e cinstit să asociezi această caricatură cu douămiismul.

Un al lucru care mi-a atras atenția aici în text, în unul din primele comentarii, la Adelina Ionescu, este menționarea și așa zisa critică a postmodernismului. Dragii mei, vă implor, nu vă mai faceți de rîs, nu mai folosiți termeni sau concepte pe care nu le înțelegeți. Asimilînd teoria populară sau subintelectuală cum că postmodernismul e un fel de abureală teribilistă și haotică apărută în ultima vreme, nu faceți decît să vă evidențiați ignoranța. Repet ce am mai spus și altă dată, postmodernismul nu este curent literar ci un curent filozofic în primul rînd apărut în contextul anilor 50-60 în vestul Europei și este este foarte bine definit ca problematică. Este foarte posibil să nu fim de acord cu el sau cu anumite idei din el dar mai întîi va trebui să înțelegem ce înseamnă. De aceea vă încurajez ca înainte de a folosi cuvinte sau concepte, să deschideți cărți și să citiți. Așa, o vreme...

În ce privește teoria asta cu getodacii, nu mă pricep. Sînt înclinat să cred că adevărul nu este cunoscut încă. Mă tem însă că un studiu obiectiv al izvoarelor istorice (singurele în măsură să arunce o lumină asupra adevărului istoric) este foarte mult periclitat de cel puțin doi factori: unu, presiunea emoțională a orgoliului românilor de a se simți peste noapte buricul "istoric" al Europei (tocmai cînd Europa se unește, și deci își caută elemente integratoare, ce coincidență!!), și doi, fascinația occidentală și americană (vezi Marija Gimbutas) după interpretări istorice exotice și neconvenționale care să provoace publicul, și de ce nu și vînzările. Să nu uităm că și povestea cu Dracula tot Stoker și Hollywoodul a inventat-o din aceeași preocupare pentru "estul misterios al Europei" care pe multe hărți occidentale nu are istorie pînă în 1918.

 =  supărarea DoDușanu!ui
Adrian Firica
[07.Aug.05 01:04]
fata aia din poză e o varegă. fără putina aia din jurul coapselor nu ar fi ajuns să facă drumul de la varegi la regi. o fi DoDu supărat, dar Densușanu e mai greu de "interceptat".
iliri, sciți ... ce mama dracului!
chiar nimeni nu ascultă Pavel Stratan, fado, cimpoaie scoțiene ori zongore maramureșene?

 =  Ca o concluzie, doar dialogul contează.
Nicolae Diaconescu
[02.Oct.05 19:06]
Domnule Titarenco,
A relata un fapt într-o formă atractivă este una, iar a analiza un fenomen este altceva !
Că acest fapt face parte dintr-un curent sau o tendință literară actuală, nu e treaba mea.
Ideea de caricatură nu e rea, depinde doar dacă aceasta ne sugerează ceva și eventual ne bine dispune.
În ceea ce privește folosirea unor termeni sau concepte, chiar nu interesează pe nimeni definițiile, ci modul în care se raportează unii la fenomenul cultural în anul 2005, ( asta apropo de comentarii ).
Buricul Europei se simt alții nu romanii. Ideile lui Nicolae Densușianu au fost expuse într-un volum cu aproape o sută de ani în urmă, nu acum cu ocazia integrării, după o muncă de cercetare pe teren și în biblioteci de 20 de ani. Pentru alte lucrări a fost premiat de Academia Romană. Constantin Istrate , contemporan cu Densușianu, a elogiat munca acestuia în prefața la volum. Dacă savantul inventator Ct. C Istrate s-a făcut de rușine ce contează că se mai fac și alții. Totuși, în sprijinul unor idei ale lui Densușianu sunt tot mai multe descoperiri arheologice.
În definitiv, cui îi pasă de aceste teorii dacă sunt lipsite de fond? Eu am arătat doar ce idei se vehiculează în diverse medii.Dacă Gabriel Gheorghe nu e un erudit, îl invităm pe istoricul Iscru să continue polemica. L-am ascultat și pe el în două conferințe cu săli pline...
Ca o concluzie ,doar dialogul contează!

 =  Cum dom' le, nu știi cine e Pavel Stratan ? Nu se poate !
Nicolae Diaconescu
[17.Aug.05 06:40]
Stimate domnule Adrian Firică,
Am întîrziat cu răspunsul nespus de mult din motive obiective. Mi-am imaginat scena cu frumoasa vikingă care în loc de butoi în jurul coapselor purta o frunză de viță și o tolbă cu săgeți pe după gît.
Mai greu mi-a fost să înțeleg subtilitatea rimei "Dodușanu" se hlizea la "Densușanu". După mai multe zile de efort am "interceptat " profunzimea rimelor varegi ...regi, supărat...interceptat.
Cît despre Pavel Stratan , chiar a trebuit să fac pe detectivul ! Pe cine întrebam nu știa cine este ! Am tot mărit aria investigației , fără folos însă. Cînd pierdusem orice speranță , frizerul care mă tundea mi-a zis : " Cum dom'le, nu știi cine este Pavel Stratan ? Nu se poate !




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0