Comentariile membrilor:

 =  "apoi mă clatin pe ape"...
silvia caloianu
[24.Jul.05 10:01]
"tăceri adormite cu capul pe brațe" - consider ca este expresie poetica de forta, o perla printre altele cateva ce confera prospetime poemului respectiv. si, nu e putin!

simt ca ti-ar prinde bine concizia (nu prea esti obisnuita, stiu!), in care sa iti slefuiesti gandurile de cele spuse pana la tine (de ex. "pictatul cuvintelor", "cuvinte zambind", "cuvinte nascute", "taceri pe varfuri", "muchia sangelui" etc.).

te-am citit ca pe un poem de-al meu - de formatul acesta - de care imi e greu acum pe suflet...

sper sa nu te superi, ca m-am asezat prieteneste la masa poeziei tale, incercand sa iti rearanjez gandurile :


între câte tăceri adormite cu capul pe brațe
mai poti
cu firul de dimineață sa improvizezi cuvinte

culorile dupa cum trece nevăzută luna
prin departarea luminii

ține-mă strâns de valul in care incape oceanul haaaaaaideeeee urmărește-mă înot
până ce ne revărsăm limite de viață peste plaja convențiilor

ochii nostri întredeschiși

am crezut întotdeauna că e nevoie de aer
pentru a respira
de apă
pentru a bea
de pământ
pentru a mă întinde să mor

de la o vreme
de fapt de la tine încoace
plămânii mi se umplu cu mările pamantului

mă suspectezi degeaba c-aș fi sirenă
întotdeauna ai câștigat
visele tale au purtat zmeiele fără o pală de vânt

mă clatin pe ape
îmi regăsesc echilibrul vocii uneori e și o mână
întinsă
ne avem cuprinse într-o spirală întâlnirile

cu fiece clipa e tot mai simplu

undeva între eu tu și noi
adormim
ape întâmplătoare

tacerile noastre lipesc lacrimi de cer

 =  Bianca
Lucia Firefly Popescu
[24.Jul.05 11:27]
"cine alunecă mai adânc îl înalță și pe celălalt";
".. de la un tine încoace plămânii mi se umplu mai ales cu mările toate"..
"Taceri cu capul pe brate", asa raman si eu dupa ceasta lectura, meditatie..
Sunt in contemplatie, privind tabloul acesta de voi.. nu pot sa spun decat : felicitari! Si asta pentru ca nu ma pot abtine sa nu iti las un semn..
Drag,
Licurici.

 =  Tăcerea care vorbește
Magdalena Dale
[24.Jul.05 12:36]
Tăceri cu capul pe brațe, pe brațele unui sentiment, când nu mai ai nevoie de aer pentru a respira, sau de apă pentru a bea, pentru că visele zboară purtate spre lumină, fără o pală de vânt, doar de spirala sentimentelor. Cercul se închide cu "noi", doar "noi", dar atât de mult....
Mereu am simțit cum în anumite momente magice tăcerea spune mai mult decât orice cuvânt. Sunt clipele acelea unice când cerul se deschide pentru a primi visul unui muritor!
Cu drag,
Magdalena

 =  Glasul Tacerii
Dinis Adrian
[24.Jul.05 14:51]
Eu care sunt un ascultator al Glasului Tacerii, pot sa spun ca poezia ta ,, Tăceri cu capul pe brațe" se ridica la inaltimea valurilor care se inalta spre cer(,,ne vom compara visele cine alunecă mai adânc îl înalță și pe celălalt").Contrariile care aduc sens poeziei(,,mereu treze"
,,adormim între ape"; adancirea inseamna inaltare, ,,mă clatin pe ape din care îmi regăsesc echilibrul" etc.)
Pentru mine ultima sintagma este ,, strigătele noastre lipesc lacrimi de cer" si reprezinta un final bun care reprezinta o anume concordanta cu tacerea oarecum adormita. Apar si imagini dinamice care pun rotitele din minte sa se invarta pentru a ne posta parca un diafilm ,,urmărește-mă înot până ce ne revărsăm limite de viață". Este parca un curs al vietii, care poate fi intrecuta prin arta.
Versul cu ,,mă suspectezi degeaba c-aș fi sirenă" aduce un echilibru intre tine si visator. In fond, poezia se leaga mereu de ego (,,stinge-mi luminile") si face asta intr-un mod interesant. Pe alocuri, as indrazni sa spun chiar captivant. Cred ca o sa mai trec prin tacerile tale, n_isind

 =  Greseala
Dinis Adrian
[24.Jul.05 15:09]
Scuze: reprezinta un final bun care reprezinta= reprezinta un final bun care pune in lumina

 =  "știi doar simplitatea ni se oferă la fiecare clipă"
Dora Violet
[24.Jul.05 17:25]
"pe muchia mai mult curbată a sângelui aleargă-mi clipele acum ne vom compara
visele cine alunecă mai adânc îl înalță și pe celălalt
am crezut întotdeauna că e nevoie de aer pentru a respira de apă pentru a bea de pământ pentru a mă întinde să mor"


Poezie în desfășurare, un feminin lăutric revărasat ca o maree nu doar a cuvintelor, ci a strărilor de a fi în deplinătatea trăirilor. Cuvinte care nu tac, doar grăiesc simplu despre ceea ce apele nu pot cuprinde, despre ceea ce bărbatul aude în cochilia femeii-suflet.
Deosebit poem, în forma lui vălurindă. Felicitări, Dalba.

Dora


 =  hm
florin bratu
[24.Jul.05 20:36]
regasesc aici o poezie pe care as defini/o odata prin feminism (ce poate impune de unul singur o perspectiva asupra lumii) si a doua oara prin neo/romantism (o melancolie de care poezia nu a fost niciodata mai departe ca in zilele noastre si care se cere reasumata ca primordialitate). place la fel de mult in ambele ipostaze.
:))) initial vroiam sa ma ratoiesc cu privire la finalul poeziei, dar recitind, cu completarea ta de acolo, parca imi place pana la urma si inchide frumos sensibilitatile de pana atunci.

 =  Raspunsuri voua
Bianca Iulia Goean
[24.Jul.05 21:35]
Silvia, citesc si recitesc ce ai scris, si e atat de frumos ;-) parca-i o alta poezie ;-) Si cred ca am spus totul cu asta. Inteleg perfect ce si unde ai vedea schimbat, cine stie incotro ma voi indrepta cu timpul. Nu stiu daca aici as mai schimba ceva, cel putin nu acum. Simti ca mi-ar prinde bine concizia, zici? Nu ai putea avea mai mare dreptate: ar trebui sa citesti o actiune sau un contract scris de mine, sunt foarte concise! :-)) Acum, lasand gluma la o poarte, te inseli aici, sunt foarte obisnuita cu concizia, chiar cu prea putinele cuvinte. Sunt anumite stari insa care ma scot din asta... iti multumesc pentru sugestii, le urmaream oricum si in alte comm-uri ale tale, tu ce crezi, huh?! :-P

Licurici, stii atat de bine sa imbratisezi nu numai cu privirea, ci si cu sufletul, inima poeziilor, iar asta e meritul tau, si ma simt ca si cum am fi fata catre fata, la mijloc poezia.

Magdalena, in noi si in deschiderea catre care urcam atunci cand tinem ochii inchisi si mana in mana celuilalt nu mai incape cuvant, asa este. Si totul se asterne dupa cum trebuie sa se astearna.

Adrian, iti multumesc pentru atenta deslusire a echilibrului acestei poezii, stii ca fericirea se atinge doar in starea de echilibru, si este atat de greu sa ti-l pastrezi in senzatia de zbor, de mergere pe ape, fara... dar stii deja, ai patruns in tacere sensurile ;-) Te mai astept, ori de cate ori vei regasi sau vei gasi cuvintele...

Dora! ;-) tu stii sa recunosti mareele, si ai prins unul dintre cele mai apropiate versuri mie, din acest poem, ca titlu al comentariului tau... nimic surprinzator nici aici. Simplu, multumesc.

Florin, ahh, asteptam eu o ratoiala mai vajnica pe finalul meu, si uite ca nu pot decat sa zambesc larg pentru ca ai reusit sa treci singur dincolo. Si tie, si celor care au vazut finalul inainte de "noi noi" trebuie sa va spun ca initial nu erau aceste cuvinte. Citeam reciteam, si nu era tot. Aceasta am si vrut, sa incheie cercul. Ma bucur mult de cineva care are un simt critic asa ascutit ca a vazut atat de frumos pana la urma poezia.

tuturor, va multumesc de semne si cuvinte, drag,

 =  frumos
Marinescu Victor
[25.Jul.05 12:25]
ai aprins lumanare intre vis si realitate si ai luminat singuratatea din...noi

 =  o pala de parere
Mușat Dana
[25.Jul.05 14:08]
"Shht, iubito, stinge lumina, lasa-ti usor capul pe bratele mele si taci. te ascult cu nasul pe gatul tau alb si parfumat. Dar taci. cand vorbesti ma trezesti si suspin dupa liniste."
Frumos, un titlu care atrage, foarte bine ales, o poezie plina de sensibilitate.
drag, dana

 =  Victor, Dana, de taceri
Bianca Iulia Goean
[26.Jul.05 13:24]
Victor, s-ar putea spune si asa, mai pe scurt, desi nu sunt neaparat adepta semnului de echivalent intre individ si singuratate... Multumesc ;-)

Danuta, am mai spus de mai multe ori, din momentul in care "eliberezi" o poezie, nu ii mai esti unicul stapan... Fiecare cititor o va raporta la propriile experiente, trairi, cunoasteri s.a.m.d.... ;-) Ma bucur insa daca, all in all, ceea ce ai "vazut" aici ti-a placut.

Drag,




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !