Comentariile membrilor:

+ Sincere felicitări lui Dușan Baiski și Getei Adam!
Tudor Negoescu
[14.Jun.05 16:03]
O inițiativă culturală care merită toată lauda, menită să apropie naționalitățile conlocuitoare din Banat (și-așa destul de apropiate).
Sincere felicitări lui Dușan Baiski și Getei Adam!

+ lauda inceputului
Gabi Schuster Cărărușă
[14.Jun.05 17:28]

Salut cu tot respectul initiativa, eforturile si entuziasmul cuprins in aparitia cestei reviste !
"Acest număr este dedicat literaturii sârbe" spicuiesc din pagina revistei. Dupa cum reiese de aici acesta este numai inceputul, urmand ca extinderea sa se faca si spre alte limbi, spre alte literaturi. Curiozitatea ne va indemna sa vizitam revista si sa ne bucuram de calitatea ei, despre care nu ma indoiesc, vazand numele celor doi impatimiti in ale culturii.

Apropo proiectul Gutenberg, unde am activat si eu o vreme, inregistreaza o scadere a interesului voluntarilor. Ar trebui din nou adus in atentia celor care ar avea disponibilitate pentru astfel de munci fara glorie, dar cu trimiteri in viitor.

Va doresc cititori si viata lunga.
Felicitari !

 =  Literra
Dana Stefan
[14.Jun.05 17:54]
Felicitari!
Inca o dovada a spiritului banatean, tinut transpus de data aceasta intr-o pagina de veritabil profesionalism si traire prin fierberi la foc inalt.

Geta, Dusan, tot ce poate fi mai bun pentru voi si pagina voastra de cultura!

+ Felicitari
Nicole Pottier
[14.Jun.05 19:30]
O excelenta initiativa pe care o salut, de asemenea. Urez un mare succes acestei reviste si acestui ambitios proiect de a face cunoscute literaturile noastre prin intermediul traducerilor, este o perspectiva originala si promitatoare.
Felicitari din tot sufletul.

 =  Bucurie pentru aprecieri
Dușan Baiski
[15.Jun.05 09:38]
Dragi prieteni
Va multumesc in numele echipei de redactori ai revistei Literra. Totodata, va anunt ca au intervenit cateva schimbari care au menirea de a reduce timpul de realizare din punct de vedere tehnic. Cand vom avea in echipa si un informatician, poate vom face si noi ceva similar ca tehnica si accesibilitate cu www.agonia.ro.
Pana atunci, dar si dupa aceea, asteptam traducerile voastre!

Dusan Baiski

 =  sa fie creatia Creatie
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Fiece inceput de drum, de cuvint, de privire sa fie la buna citire si trainic. Intru Creatie!
Felicitari!

Drag, Ela

 =  Schimbare de adresa
Dușan Baiski
[15.Jun.05 14:37]
Revin cu o precizare extrem de importanta pentru cei care vor sa viziteze revista LITERRA: cu prilejul simplificarii site-ului Literra, a fost schimbata si adresa de accesare.
Dar cel mai simplu este de intrat prin
www.rastko.ro
unde exista un link spre Literra.
In pregatire avansata se afla un numar dedicat literaturii chineze, care va fi urmat, tot ce este probabil, de unul dedicat literaturii germane. Iar apoi celei franceze. Evident, numerele nu vor fi exclusiviste. Pe ele voi posta si traduceri din alte limbi, insa ponderea va fi mult mai mica. De pilda, in numarul 2, pe lnga lucrari din lit. chineza vor exista si unele traduse din romana in portugheza, spaniola, sarba si engleza.
Lectura placuta!

Dusan Baiski

 =  Austeritatea traducătorilor
Cosmin Dragomir
[18.Jun.05 13:11]
sincere felicitări, voi vizita link-ul de îndată. de ce felicitări?... Pentru că este o inițiativă mai mult decât lăudabilă. Antagonic este necasra să remarc (a câta oară) situația traducătorilor de pe la noi. Să sperăm că noul director al Institutului Cultural Român (H.R. Patapievici) va schimba câte ceva din politca institutului față de traducători, altfel literatura noastră va rămâne încă mult timp în conul de umbră balcanic de netăgăduit. Vom rămâne încă mult timp văduvi de Nobel, însă poate se vor îmulți premiile Internaționale. dacă facem o singură remarcă referitoare la aprecierea pe care o au scriitorii români din germania, unii fiind considerați printre cei mai importanți scritori germani (Herta Muller, Rchard Wagner) realizăm că nu ducem lipsă nici de talente, că nunstem nici perimați ci numai nemediatizați. E cam cazul ca aceste lucruri să se schimbe.

 =  Multumiri
Geta Adam
[13.Jul.05 16:40]
Multumesc si eu comentatorilor cat si celor care au citit primul numar din Literra.

Va informam ca in cateva zile va aparea numarul 2.
Asteptam in continuare sugestiile, observatiile si desigur, traducerile voastre.

 =  Literra - nr 3/August 2005
Geta Adam
[12.Aug.05 14:09]
Va informam ca a aparut numarul 3 al revistei Literra.

http://www.rastko.ro/literra/2005/3/index.html

Asteptam in continuare:)

 =  Literra - nr 3/August 2005
Geta Adam
[12.Aug.05 14:10]
Va informam ca a aparut numarul 3 al revistei Literra.

http://www.rastko.ro/literra/2005/3/index.html

Asteptam in continuare:)

 =  sacrificiu
Ion Diviza
[12.Aug.05 15:13]
Felicitari si multumiri tuturor celor care fac o munca de sacrificiu. In primul rand, Getei Adam si lui Dusan Baiski. Apreciez mult gestul vostru.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !