Comentariile membrilor:

 =  intre dorinte
Bogdan Groza
[02.Jun.05 09:54]
Frumos mai impletesti versurile intre ele. "pentru ziua copilului din tine" spui tu in subtitlu. Inseamna ca poezia e dedicata tuturor celor care mai au in ei inocenta copilariei. Poezia e usor melancolica, trista, nostalgica. "Ghemuirea intre dorinte" reprezinta o implorare ca si cum ai sta in genunchi pentru o rugaciune. Numai ghemuita, adica supusa, dorintele pot fi indeplinite.

 =  vizita
Ivășcan Horia
[02.Jun.05 12:45]
Din orice poet zambeste un copil.
Frumoase versuri Maria, frumos copil esti :)

P.S. Ai un cadou ... nedespachetat, la http://www.poezie.ro/index.php/poetry/124034/index.html

~Numai bine!~

 =  Copilul din noi
Adrian Munteanu
[02.Jun.05 13:28]
Ne trăim nopțile, ne trăim zilele. Trăim. Dincolo de negura prezentului, rămâne copilul din noi și mă bucur că mai are cine să-l legene cu ochi și vibrație ocrotitoare.

 =  scleroză :)
Ion Diviza
[02.Jun.05 16:28]
Uite că a trecut ziua de 1 iunie și am uitat să-mi felicit cu acest prilej copilul din mine. :)

Te felicit pe tine, Maria, pentru această poezie frumoasă.

 =  doar vântul mai clatină drumurile
Maria Prochipiuc
[02.Jun.05 17:11]
Bogdan – ai devenit copilul de azi? Vrei să crezi că ești și tu pe undeva pe acolo? Dacă vrei poți fi! Nu spun nimic despre versuri cui și cum sunt dedicate, dar dacă ai prins și tu măcar un vers din care să te-nbraci ca intr-o lumină mă bucur, mai copil decât copilul din mine nu știu dacă ai mai întâlnit… aducerile aminte tot timpul sunt nostalgice frumoasă interpretare ai dat acelui "Ghemuirea intre dorinte" mi-ai dat o nouă idée…

Horia – darul tău l-am copiat și l-am așezat într-un coltișor necunoscut de nimeni ( chiar de la prima apariție, îți mulțumesc, dăruind vei dobândi!), dar nu a fost timpul necesar sa răspund, o fac în zilele următoare, inocente cuvintele se îmbracă uneori în copilării, chiar și pentru maturitatea noastră.

Adrian – zile și nopți ne trec pe noi și noi pe ele, uneori prezentul rememorează trecutul, e bine din când în când să ne copilărim și mai ales să devenim copii, versurile tale sunt de cele mai multe ori leagăn pentru copilul din mine.

 =  dezbracă-mă în gânduri
Maria Prochipiuc
[03.Jun.05 08:52]
Ion, Ionelule- putem fi copii nu numai de 1 iunie, copilăria există în noi, iar dacă tu ai uitat înseamnă că nu mai există în tine acea parte a nevinovăției, nu te mai copilărești – e o dedicație această poezie, poate pentru cineva care mai poartă frumusețea inocenței sau poate fi și pentru cineva născut într-un doi de iunie, deci fiecare își poate lua ce-i aparține de aici. Toate cele frumoase!

 =  printre randuri...
Iuliana Serban
[03.Oct.05 11:44]
Am trecut si eu prin randurile tale, intr-un tarziu. E frumos pe aici, pe la tine... Mi-a placut poezia, am gandit-o ca pe o "reintoarcere" in promisiunea unei vieti-copil. Imi plac imaginile, mai ales "un pumn de tarana se cearta cu cerul/noapte instinsa peste zi " si... mai sunt si altele. Desi n-ar fi rau, poate,(ma refer aici la poeziile publicate mai recent) sa le mai "scuturi" un pic de imagini, sa le lasi sa respire mai mult...
Nu prea mi-a placut finalul aici (ultimele 2 versuri), mi se pare o formula desprinsa de rest, sparge coerenta, si pare oarecum banala ("e doar o noapte/traieste-o!").
Mai trec!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !