Comentariile membrilor:

 =  Nicu al Popii...
Elia Ghinescu
[27.May.05 21:50]
Hmmm...ma vad si eu oprindu-ma de atitea ori linga bordura de pe Basarabia,unde ,in fiece zi un batrin isi vinde cartile.Probabil pentru o coaja de piine.
Tuberculoase spui?!Nu se stie cit de tuberculosi si goi sunt cei care nu au carti in casa.Si nefericiti batrinii care si le vind.
Mi-ai dau de gindit...cum ai mai facut-o,fara sa stii.
Te citesc din umbra.Dar te citesc.Nu stiu in ce masura conteaza.Dar putina tuberculoza merita...

 =  cartile
Lory Cristea
[27.May.05 22:36]
Foarte adanca proza asta, mi-a placut, intr-adevar, buna intrebare ai pus: ,, Mă întrebam, care sunt mai periculoase, cărțile căptușite cu microbi,sau cărțile ce promovează revoluții, contrarevoluții, crima, pornografia? ``...la fel ca si Elia , te citesc:)
Lory

 =  Cărți de ieri și de azi
Marin Constantin Daniel
[28.May.05 18:12]
La o primă citire, aș fi spus că reprezintă o pagină de jurnal admirabilă a domnului Nicolae Diaconescu.
Totuși, o idee a mea mai veche a mea m-a făcut să-i dau dreptate autorului. Nu acesta e lucrul cel mai important. Rezonanța cititor/autor la nivel sensorial – până la un anumit prag – localizează aceasta experiență în rândul prozei, fragment integrabil într-un viitor roman.
Remarc sinceritatea și cursivitatea cu care autorul a pus pe hârtie, fără menajamente, problema cărților ,,tuberculoase”. Cărți vechi, necitibile – spun unii. Într-un apartament prevăzut cu aparate de aer condiționat ultramoderne nu se merită să aduci o carte ,, Frații Karamazov” editie 1965, cumpărată de undeva de la coltul străzii cu 20.000. Acele coperți ale ei, tocite de trecerea atâtor mâini, ei – acele coperți nu pot sta alături de un volum ,,Cum să iubești azi” scris de un ilustru necunoscut, e adevărat, editie 2005.

 =  Profețiile țărănești nu sunt tuberculoase
Nicolae Diaconescu
[28.May.05 18:12]
Dragă Elia,
Totul contează! Sunt puțini oamenii care au forța psihică să continue chiar dacă li se picură otravă în fiecare zi,"nu e nimic de capul vostru"...Eu am întîlnit un astfel de om,puternic,poate vreodată am să "transcriu" discuția cu el.Mă bucură și citirea din umbră.Ideile mele par, sau chiar sunt, desuete.Ce să fac dacă eu cred că basarabenii sunt romăni și va veni o vreme cînd vom fi iar împreună?Mama,țărancă din Muscel,îmi spunea cu mulți ani în urmă,seara,cînd ascultam știrile la un aparat de radio avînd ca antenă o sîrmă din cupru legată în vîrful nucului din obor"Ai să vezi Nicule,eu poate n-o să apuc,așa cum s-a unit Vietnamul,o să vină timpul să se unească și Germania,apoi ne unim și noi.Ai să vezi!"Mama nu mai este dar una din profeții s-a împlinit.Oare s-o împlini și a doua?

 =  Balsam pentru cărțile tuberculoase -o floare rară-.
Nicolae Diaconescu
[28.May.05 09:50]
Dragă Lory,
Mai demult am citit poezia ta vizavi de carte.Sprințară la minte,pontoasă,așa ești tu, o floare rară. Iar dacă această floare îmi dă de veste că există, citindu-mă,nu pot decît să mă bucur chiar dacă uneori nu agreez tot ceea ce scrie.
Acum plec la țară, am întîrziat nespus...




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !