Comentariile membrilor:

 =  existentialismul totusi
florin bratu
[26.May.05 15:08]
a parut doar sa vindece anumite rani, dar a reconstruit altele poate si mai grave, poate ca este un precursor al transcederii, la extrem prin sinucudere, insa prin asta nu mai pot fi depasite angoasele omului modern ce tin in primul rand de dispersie, mai ales daca mai crezi si ca "Dumnezeu a murit". intelesul firicirii la camus se schimba radical (desigur momentul hedonist fusese demult depasit).
ma bucur ca mi/ai amintit un pic de camus si de altfel ca regasesc pe la tine pe aici filozofia, care si mie mi/e draga.

 =  da
Lucian Mușet
[26.May.05 21:52]
în primul rând mă bucur că mă citești, în al doilea, cred că nuanțările făcute de tine sunt căt se poate de pertinente și "la subiect".în al treilea, și cel de pe urmă rând, cred că tema aceasta e una zilnică, de meditație, la condiția fiecărei existențe în parte. ne citim!

 =  datoria de a fi fericit
Corneliu Traian Atanasiu
[27.May.05 09:05]
Nu poate fi bucurie mai mare decît să comunici autentic, să te cumineci din aceeași sursă generoasă de spritualitate, să împărtășești aceleași gînduri și gusturi. Mulțumesc pentru vibrația întreținută. Ceea ce-mi place cel mai mult la Camus este acel îndemn de a-ți trăi viața cu o responsabilitate lirică ardentă.

"Tocmai asta simțeam și eu: îmi jucasem bine rolul. Îmi făcusem meseria de a fi om și faptul de a fi cunscut bucuria timp de o zi întreagă nu mi se părea o reușită excepțională, ci împlinirea patetică a unei coniții care, în anumite împrejurări, ne faci din fericire o datorie." Asta spune în Nuntă la Tipasa, unul din eseurile lirice care exaltă răspunderea fiecăruia față de propriul destin, singur în fața unei lumi chemătoare și ostile adesea.

 =  erată
Corneliu Traian Atanasiu
[27.May.05 09:09]
Scuze:

cunoscut, condiții, face




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !