Comentariile membrilor:

 =  "fragmente dintr-o poveste fara corbi"
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Pasesc asa, ca si cum nu s-ar povesti despre "ingerasi rasi in cap" si despre "invoulte amiezi". E iz de amor printre "boaloanele de sapun" si ma mira iar ce iti scrie Padurarul, ca intr-un vis in care verdele striga "autobiografia". Ce poveste de dimineata, "intimplatoare cadere in hybris"... Si ce intimplare s(t)imulanta...

Si ca intotdeauna sa desprind ce mi-a plcut din poem, Negrule:

"o mie de griuri se diluează
într-un așternut de patimă
șterg cu palma urma de ruj
ascunsă în colțul buzelor"

Eu citesc povesti, tu le simulezi in versuri. Strigoi?
Aici las povestea neterminata.

Drag, Ela

 =  părere
Liviu Nanu
[18.May.05 12:38]
uite o părere: primele două versuri interesante, mi-au stîrnit curiozitatea și am mers mai departe cu lectura. Ca să văd că ratezi cu seninătate în următoarele. Ultimele două versuri ale primei strofe ar merge, chiar sînt bune dar mi se pare în plus, explicativ chiar "de vînătoare".

a doua strofă
"șterg cu palma..." "cu palma" îmi pare în plus. Sau poate doar "palma". "ascunsă în colțul buzelor..." colțul ăla e prea banal. dacă ar fi fost "firida", "inima", gîndul", umbra" etc. era mai interesant. Ultimele 4 versuri bune.
Ultima strofă mi se pare cea mai reușită, ar putea sta și singură.

 =  Ela, Liviu
Negru Vladimir
[18.May.05 12:46]
Ela... neterminate sunt toate povestile... neincepute toate citirile acestora... ti-a placut deci "spatiul" intermediar intre alb si negru. Multam de trecere.
Liviu... mai ratam atunci cand carosabilul nu are aderenta necesara :)
Sunt idei pe care le-am purtat cu mine de cateva zile si carora le-am dat aceasta forma fragmentata tocmai din sinceritate, pentru a nu interveni cu lipici.
Arma... am fost explicativ pentru a nu induce ideea de razboi ci aceea de vanatoare... un fel de orgie a salbatecului dar controlata. Apoi "palma" am vrut musai sa fie prezenta acolo pentru ca induce ideea de mangaiere, de fantasma pana la urma.
Insa cu "coltul" m-ai pus la colt... ma gandesc la altceva. Bucuros de trecerea ta.

 =  nu stiu cum
florin bratu
[18.May.05 14:56]
dar citind poezia ta, asa fragmentata, imi vine in minte chestia cu "istoria e un borcan cu castraveti" a lui borges.probabil ca te aproprii cel mai mult de conceptele mpostmoderne ale fragmantarii, ale unui oedip refacut verbal, odata cu recuperarea capului din marea unde fusese aruncat de preotesele nebune.
imi place stilul.

 =  .
ioana barac grigore
[02.Oct.05 19:06]
caderea in hybris nu cred ca este intamplatoare. tu crezi ca este intamplatoare? este, probabil, printre putinele care tin de liberul arbitru. as avea ceva de zis si despre constructie, dar ma impiedic de micuta paranteza pe care macar tu ar trebui sa o deschizi, chiar daca nu o calculezi. din aschie a devenit trunchi in padurea fara de semne a limbii. multumesc.

 =  Florin, Ioana
Negru Vladimir
[18.May.05 21:14]
Florin, Ioana multumesc pentru cuvintele voastre... e cumva amestecul ratacirii sau regasirii mele... oricum ar fi e bine sa te adapi totusi de la un singur izvor spre a avea garantia drumului.

 =  vlad
Lucian Mușet
[19.May.05 09:31]
Poemul acesta are un crescendo extrem de interesant, e mai mult vibrație interioară decât cuvânt, mai mult stare decât obiect, iar eu mă opresc că merg să-l mai citesc o dată.

cu bine,

 =  cădere în hybris
Negru Vladimir
[19.May.05 10:59]
Da Lucian e o asezare in grade de interiorizare a starii... m-a frapat si pe mine ca odata cu ocultarea creste nivelul de expresie ceea ce cumva neverosimil.
Tu citesti si dincolo de vers... uneori poezia se simte, daca ai "organ" pentru asa ceva.

 =  Alb-Negrule!
Geta Adam
[19.May.05 11:10]
Am vazut ca ti-ai schimbat culoarea. Asta e din pricina ca iti plac lebedele negre?:)
Mi-a placut partial. Nu-mi place cum suna: "browniana aducere aminte" iar a doua jumatate a ultimei strofe parca nu suna firesc, e usor fortata pe alocuri.

 =  Geta
Negru Vladimir
[20.May.05 07:47]
Geta... bucuros de re-vedere sub textele mele... am revenit la realitate:) Sunt imperfectiuni evidente pe aceste texte... le voi mai lucra.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !