Comentariile membrilor:

 =  frumos
Mae Stanescu
[15.May.05 21:29]
"casa natural", marca aceasta as pune-o poeziei tale care mi-a placut mult din motive de folclor si de umor; nu numai asta, si celelalte:)

 =  multam
florin bratu
[15.May.05 21:40]
Mae. folclorul e mai rar la mine (prefer mitologicul care e investit cu realitate de obicei), dar nu puteam rata motivul acela final.
incantat de prima trecere, daca memoria nu ma inseala ca de obicei.

 =  Dor de duca
Ina Simona Cirlan
[15.May.05 21:41]
Frumoasa balada, Florine!
Mi-a placut intr-un mod aparte, a doua strofa, semetia cu care-ti cioplesti toiag creeaza impresia ca, intr-adevar nimic nu te impiedica sa cutreieri mari si tari si flori...
Inima-i mereu intr-un bat de tei pe spinare cand iti vine sa lasi si sa pleci, drept e!

 =  toiagul cu esențe
Lucian Mușet
[15.May.05 21:49]
ai amestecat aici esențe multe pe muchia toiagului de drumeție, iar rezultatul e tare plăcut sufletului ce sălășluiește îndărătul ochiului privitor dincolo de rânduri. multe simboluri încropesc această baladă la "vreme de seară". mă opresc aici că nu vreau să alung eu ceața pe care ai așternut-o peste poem, astfel încât doar cei cu adevărat curioși să-și poată băga nasul.

rosinante

 =  de gandit!
Vasile Rotaru
[15.May.05 22:30]
florine, nu stiu ce vrei sa faci, dar dupa cum era de asteptat nu spui nimic nou sau in vreun fel personal, decat vechile tale declaratii cu sofismul, paradigma si silogismul, eventual, intregit de te miri ce...
stilul asta pe care ti-l construiesti se apropie teribil de mult de stilul lui andu moldovean, stil pe care-l practica cu succes si destul rating pe acest site.
acuma eu nu stiu cat de bucuros este el ca isi gaseste corespondenti...
dar ar trebui sa-ti dea de gandit!

 =  multumes si un hm
florin bratu
[15.May.05 22:39]
ina
multam ptr intelegerea celei de/a doua strofe care am scris/o si eu cu mai mult drag.

lucian
mulrumesc ptr ceata nedezvelita, uneori imi place prea mult blaga cu a sa exista intru mister

vasile
apreciez trecerea ta mai ales in aceste conditii. cu siguranta imi da de gandit si ma indeamna la o re/evaluare. daca voi avea aceleasi concluzii trebuie sa mai caut, deh, drumul chiar imi place vasile. pe deasupra stilul meu e prea vag definit (inca ma gandesc incotro s/o iau). cat despre andu il citeam cu placere pana acu (ca si alti cativa), de acum o s/o fac cu atentie.
nu mi se pare ca am renuntat totusi la paradigma definita / investirea miticului cu real, refuzul matematicii, asumarea poeziei ca o cale alternativa de cunostere, jocurile de limbaj, prin rasturnarea carora ma reasea fata de un oral prin definitie traditional.
chiar iti multumesc de trecere. mai vorbim, dupa ce imi fac si eu temele complete, eventual ca redefinire.

 =  direcție, drum
Alin Pop
[16.May.05 11:37]
este și nu este asemănare între stilul tău și al lui bobadil, cât despre resorturile interne, bag mâna în foc, ele nu se aseamănă. de aceea, și pentru că te simt la început de drum (nu doar în poezie), liber și cutezător ;), sunt tare curios să văd în ce direcție vei merge.
cât despre baladă, numai de bine, frumoasă. atenție însă la esențele prea tari, dau dureri de cap ;)
succes!

 =  multam alin
florin bratu
[16.May.05 12:46]
mai ales ptr. este si nu este, cat si ptr mana in foc. ma cam durea moalele capului si nu stiam cu ce sa dau sa/mi treaca. vad eu. multam si ptr sfaturile tale mai vechi.

 =  alearga, murgule!
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Si imi place dorul acesta de duca, si ma ia si pe mine si ma tot duce, asta balada mestesugita despre suflete hoinare. Si aore... oare cum sa rezisti pasului fugar cind murgul se arunca inspre "ape nechezinde' si cind "spatiul e mai putin, timpul e mai incet"... sa rup un vlastar de teisor si sa dau bice murgului meu alb, caci uite, tu alergi deja pe-al tau abanos si nu te mai zaresc. "Dii murgule dii/C-om fi si n-om fi"...

Ce bine mi-a prins balada ta acum, florinule, cind priveam singura cum se ofilise liliacul si cerul ma chema sa zbor.

Frumos versuit-ai, bade Florine.

Drag, Ela

 =  opinie
asa deci... ti-a venit dor de duca si-ai scris ceva... ceva frumos, asta-i adevarat. simt de la zece poște libertatea, o adulmec din acest text, cum as putea sa nu...? e un text care musteste de libertate si de revolta. pe cine te-ai suparat tu, Florine? si de ce spatiul se stramteaza asa de tare si de ce te-ai saturat de banalitati, de cotidian(daca va veni o zi apoi in care te vei satura si de esente... ar fi mai grav) si de ce de ce...? nu ai o stare prea buna dar sigur va trece, pana la urma tu ai scris o poezie foarte frumoasa, felicitari!
Costin

 =  ela, costin
florin bratu
[16.May.05 14:26]
multam de trecerile si de cuvintele voasrte pe aceste texte.

ela, la tine e greu sa raspunzi unui comm, pe care tu uil construiesti ca pe o poezie insine.
costin, nu/i neaparat suparare, insa e nevoie de revolta si de libertate.hm, despre esente, uite ca niciodata nu mi/am pus intrebarea asta.

 =  dor de drum..
Dana Stefan
[16.May.05 20:09]
timpul nu este decat un sentiment:inafara unei trairi amare sau dulci - nu exista. prin faptul ca pot calatori, lumea este. prin faptul ca vad, drumul se lasa vazut..

Linea

 =  Cine nu ma lasa sa-l uit pe Nichita
Nan Florian
[17.May.05 09:25]
Nichita Stanescu
Cantec de drum
...
rasare luna, uite,
rasare inima, uite,,
rasare moartea, uite,
rasare insusi rasaritul, uite,
rasare insusi rasaritul rasaritului.

Cine, deci ...
...
linga tine mai departe,
langa mine mai aproape,
linga tine mai de sapte,
linga mine mai de cal,
linga tine de tambal,
etc.

si altele, si altele.

Uneori am simtit poezia ca si tine, dar mi-a fost teama sa calc pe urmele lui Nichita. Oricum, cine nu ma lasa sa-l uit pe Nichita (partea a doua a poeziei este bucatica rupta Nichita) este prietenul meu. Multumesc prietene!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !