Comentariile membrilor:

+ Alteritate prozaică
Vasile Rotaru
[15.May.05 12:51]
Literatură subțire cu „imprecații” biografice selective, realitatea pătrunde cu culorile alterității, alienării („dacă aș încheia aici socotelile m-ar închide la închisoarea netrebnicilor”), pasionalitatea rece (curios) nu se împacă deloc cu vreun algoritm („nu țin minte tabla împărțirii. sunt un întreg doar cu tine și nu am decît memorie afectivă”), dar și o reacție a
imaginației („am recalculat. nu iese bine. iubirile noastre ies strâmbe și turtite”). Verbele predilecte vin din zona autodistrugerii și spun multe despre relația ta cu lumea reală.
Îmi pare bine că nu cânți armonia sau alte basme cosmice. E o criză de identitate între eul proustian, de sondare, plin de capcane și cel real, biografic dar de suprafață, perisabil si superficial. În loc să mai enumăr capcanele acestei poezii am să acord o steluță subiectivă, evident.

 =  intre plus si minus o iubire
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Intr-o matematica a sufletelor, poemul tau este mai mult decit superior. Aproape perfect, derivat din doi, integrat in unul. Si atunci,intr-o frumoasa mirare, despind ceea ce imi pare miscator:

am recalculat. nu iese bine. se strecoară mereu o greșeala de țipăt. cînd strigi pierd unități întregi la plus infinit.
cineva ne-a învățat să prescurtăm cuvintele. doar că acum nu se mai înțelege nimic.
plînsul se adună se scade sau se înmulțește degeaba
cu aceeași confuzie. atît fac unu și cu una. pe degetul inelar țin minte luna.

am recalculat. nu iese bine. iubirile noastre ies strâmbe și turtite.


Ioana, tu ma readuci la inceputul numerelor si la jocul cu ele, altfe decit intr-o matematica surda.
Frumos.
Drag, Ela


 =  cand ai imprumutat ghostwheel-ul?
Filaru Clejani
[02.Oct.05 19:06]
iubirile noastre ies asa cum suntem si noi. si daca omul nu face efort sa se indrepte, totul iese stramb si turtit (ceea ce e bine). mi-a placut textul tau pentru peisajul licric, nu pentru sigurata care o ai.

doar "ghostwheel"-ul putea face calculele care le-ai facut. de cand pana cand ti-a dat merlin voie sa-l folosesti?

o serie de poezii triste si faimoase.

in moarte nu exista diferenta intre om turtit, om ciuntit, sau om iubit. toti murim. timpul e scurt. "make the best of it." asta iti doresc. de cat sa scri poezii, mai bine te apuci de taiat din balarii. ca de cand n-ai mai avut grija de gradina, vai de mama ei, tu.

"am recalculat. nu iese bine. iubirile noastre ies strâmbe și turtite."

sa continui ce a spus domnisorul de mai sus. era o vorba buna spusa de un om oarecare: "nietzsche gandeste bine, chiar sexy, dar nu te invata sa traiesti" nu chiar totul e poezie. si nu poezia ramane in urma. pasii nu-s facut din poezie. in fata exista un camp alb, cu trei usi, si fiecare usa duce catre alte trei usi. poezia inseamna sa admiri lemnul, viata inseamna sa treci pragul. si ai "so many doors until you die." viata e numarata. daca ai scrie o poezie, calculeaza cat ai trait, nu cat ai iubit, si vezi ce rezulta.

mi-a placut poezia. mersi.

 =  Re_calculări și mulțumiri
ioana cheregi crișan
[17.May.05 00:23]
Vasile, sunt onorată de apreciere și mă bucur întotdeauna să regăsesc comentarii pertinente sub semnătura ta. Îți mulțumesc mult!

Ela, mă bucur nespus să știu că mă citești. aici am greșit un calcul dar nu am greșit iubirea, chiar dacă nu e perfectă...Mulțumesc!

Filaru Clejani, ce pot să-ți spun este că la cel mai simplu calcul viața fără iubire e nulă. te mai aștept. =  nu chiar
Filaru Clejani
[17.May.05 07:07]
ioana cheregi crisan, daca viata fara iubire era nula, eu asi fi murit demult. iar poezia ta reflecta starea de spirit in care te-a adus placerea pentru lacrima.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !