Comentariile membrilor:

 =  fulger zvârcolind pe ape!
Maria Prochipiuc
[09.May.05 15:15]
Fulgerul zvârcolind pe ape mă face să privesc cerul cu ochiul liber și acolo văd imensitatea creației, simetria și frumusețea - prima strofă cu trimitere directă spre partea stricăcioasă a lucruilor…

Tendința acestui poem cred că este alta, ceva spre disociere, e un cadru special – lacul, umbra ploii- o expresie prețioasă, un amestec de dozare, care este și secretul originalității poetice, chiar dacă par contradictorii, totul este spontan, proaspăt, indeiferent de ce însușiri ascunde fiecare vers.

Strofa a treia ne duce în alt cadru, cuibul peștilor, oase de iubită, lavă-albită, totul spre ceva care ne distanțează de prima strofă, fiecare strofă pare un stop cadru. Autorul se reazemă pe un imaginism bogat, pe o ingenioasă inventivitate plastică și poetică totodată.

Strofa a patra plină de simboluri: prin ramuri urcă norii, urme de sare, și apoi ceva cu spânzurătorii - ideii cu esență lirică și rezonanțe cu o vibrantă și profundă simțire închisă în coaja de aur a unei imaginații nesecate, zvâcnind din suflet, unde poezia și misterul cosmic au izvorul comun al întrebărilor neliniștite și al cântecului zădărniciei omenești spre lucruri dincolo de noi.

… așa se pare că mai erau destule de spus, dar autorul a considerat că e bine să se oprească acolo unde din nou fulgerul nu mai zvâcnește, ci muscă din propria lui zvâcnire…

 =  fulger de inger
Daniel Bratu
[09.May.05 16:16]
Maria, multumesc, analiza ta depaseste profunzimea textului meu, care e un mai mult zvacnet generat de electrosocurile unui cosmar. Imaginea lacului rascolit de fulger, cu pestii zburand prin ramuri, muribunzi, putea fi stransa intr-un haiku. La urma acelasi uroborus, fulgerul.
Multumesc mult, cu drag

 =  doar un semn
Alin Pop
[09.May.05 22:56]
doar niste gânduri la final, că de cuprins s-a ocupat maria prea bine ;)

malul povestii - momentul revelatiei: iluzia se destrama, "fulgerul" apare singur, creatie si creator/distrugător în acelsi timp.

maestre,

 =  lacul "calului maiastru"
Daniel Bratu
[10.May.05 12:21]
Alin, multumesc, fulgerul ca boala mistutoare, pestii-suflete urcate in ram de pruni-inceputuri atinse de putred, lac - univers rasturnat,

cat despre "maestre", vorba lui Nichita: "frunza verde de albastru..." :)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !