Comentariile membrilor:

 =  oricum as da-o cad prost
Sandra Hanna Segal
[25.Apr.05 19:29]
Mai, Mark, ce sa cuvant eu la asta ?... oricum as da-o cad prost... In liceu am fost la cateva olimpiade pe tara (si un concurs pe meserii)... nu neg, a fost amuzant, dar bursele in Canada sunt mai maricute si inginerul e orisicat un om respectat. Sa fi stat in tara numai sa vad cum se duce industria chimica de rapa... parca nu e stilul meu.

 =  progresul...cand a fost el, pe-aici pe plaiurile noastre? :(
Lory Cristea
[25.Apr.05 19:39]
Mark, ma uit la scrii tu, la ce comenteaza Hanelle, si ma gandesc...ce sa caut aici?...ma duc la patru olimpiade pe an, la nu stiu cate sesiuni, la sf. de an, iau trei, patru diplome, le pun frumos in dosar. Si ce? Intereseaza pe cineva? Ia sa vezi cum o sa fiu acuzata ca ma laud, ca si cum ar trebui sa-mi fie rusine cu ele. Nu vreau sa stau in Romania, pentru ca nu exista nici o sansa pentru cei ca mine aici. Si nu sunt ipocrita sa spun ca-mi pare rau, nu, abia astept sa plec sa vad cum o fi si la ei.
drag - Lory

 =  2007
mark kraft
[02.Oct.05 19:06]
Aveti dreptate, fetelor. Probabil ca nimic de " aici " nu se compara nimic de " acolo ". Numai ca in felul acesta, dupa 2007, nu stiu daca va mai ramine cineva pe aici sa stinga macar lumina.


 =  Aspirații ciocoiești
Eugen Galateanu
[02.Oct.05 19:06]
În viziunea anumitor persoane există "elita", un fel de cărăbuși poleiți cu aur și "plebea" adică musca de rahat, cum ar veni. Însă, domnule Mark Kraft, din păcate pentru dumneavoastră și alți tineri ciocoi în devenire țara o ține plebea și nu elita.Iar această "elită" este în 99% din cazuri falsă și nu se realizează în străinătate sub nici o formă- apropo -spuneți-mi numele a 1 român menționat de revista "Nature", cea mai prestigioasă publicație științifică internațională și voi fi de acord cu dvs. Altfel, și până atunci e doar pălăvrăgeală ca să ne mințim pe noi înșine.

 =  Elita
mark kraft
[12.May.05 14:39]
Cred ca nu am fost inteles. Da, " plebea ", toata stima, poate tine tara dar sunt convins ca nu-i asigura progresul. Acest lucru il poate face doar, imi pare rau ca va dezamagesc, " elita ". Si cind spun " elita " inteleg " elita ". Nu cei 99 % care singuri isi spun asa. In ceea ce priveste inexistenta romanilor prin clasamentele internationale, ei, aici ar fi mult de discutat.
In rest, numai bine.
A, sa nu uit. Exista o diferenta intre musca de rahat si carabus?

 =  Dinu Păturică a murit demult...
Eugen Galateanu
[10.Dec.18 14:27]
Stimate domnule, Dinu Păturică a murit demult...și a fost interesant tot atunci. În rest- e mai elită II Țiriac decât profesorul de istorie X ?De ce ? E mai elită cântăreața Y decât strungarul Z ? Am avut ocazia să îl am ca membru în comisia de doctorat pe un om care aparține într-adevăr elitei- cea reală- C.B.Stolnici. Vă asigur că nu există un om mai modest și mai integrat printre "ceilalți". Elita, elita reală- sunt cei care lucrează mai mult, fac mai mult, contribuie mai mult la progres. Elita imaginară,cea de VIP-uri, cea "hai să vorbim despre elită să vadă râtanul că și noi facem parte din ea" e jalnică și derizorie. Dacă susțineți că nu, aveți probleme foarte serioase -pe vremuri exista termenul de snob- sincer, în România ciocoi e cel mai potrivit.

 =  Nulitate
mark kraft
[02.Oct.05 19:06]
Se pare ca nu ma fac inteles. Exact la elita din care face parte C. B. Stolnici m-am referit eu si nu la cea autointitulata din care face parte I. I. Tiriac si multi altii. M-am referit la tinerii de valoare care pleaca din tara, potentiali C. B. Stolnici si a caror lipsa se va simti in mod dureros mai devreme sau mai tirziu, pentru noi toti.
" Elita " asta golaneasca alcatuita din drogati, sportivi si cintareti cred ca nu are dusman mai mare decit mine. Eu nu as numi acest fenomen " ciocoism " sau " snobism " i-as spune, simplu, nulitate.

 =  atata timp cat nu suntem uniti,niet progres
Nancy M. Popa
[02.Oct.05 19:06]
interesant eseu Mark,insa permite mi sa fac cateva observatii.In primul rand,ce strica tara asta si determina in o oarescare masura tinerii sa plece ,e si mancatoria de care avem parte.Mai pe romaneste invidia.Si chiar ajuns "acoolo"un roman va fi "tinta"invidiei alor sai.Sa nu negam ca ne place sa ne atacam unii pe altii..de asta nu ne merge bine.Despre valori...hmm..crezi ca numai prin olimpiade ,concursuri si multe altele se vede valoarea unui om?Eu zic ca te inseli.am avut in facultate niste specimene care primeau burse,adica reducerea taxei de facultate,insa nu pt ca erau destepte sau oameni de valoare ,ci pt ca erau tocilare.Ai putea sa spui ca zic asta din invidie,dar daca ti spun ca nu aveai ce sa discuti cu ele pt ca nu stiau sa dezbata un subiect , ce mai spui?Iar cei care raman ,raman poate din resemnare..poate n-au cum sa plece..poate nu si pot permite..asta nu inseamna ca nu sunt de valoare.Fiecare lucru se intampla cu un scop.A,si valorile ,unele dintre ele,se descopera greu.POti sa ai talent cu tona ,dar sa nu aibe cine sa te descopere.In rest sunt de acord cu fetele.Inca o diploma,inca un atestat..la clasat.Stii vb aia -sper sa mi o amintesc exact-: Nimeni nu e profet in tara sa".
Toate cele bune
Nancy
P.S.Si da,si eu vreau sa plec.Incet incet tara asta devine Rromania

 =  Rromania
mark kraft
[02.Oct.05 19:06]
Imi pare rau ca trebuie sa-ti dau dreptate, Nancy. Stiu, asa este. Dar chiar nu se poate face nimic? Eu chestia asta refuz sa o accept. Stiu, si eu am avut colegi in facultate de nota zece la matematica, de exemplu, dar cu care nu puteai schimba doua vorbe in afara matematicii, dar si colegi de care ne minunam cu totii cum au luat examenul de admitere. Totusi eu cred ca progresul acestei tari de la cei cu nota zece la matematica ( daca mai ramin in tara! ) trebuie sa-l asteptam, nu de la ceilalti.
Pentru ca altfel trebuie, din nou imi pare rau, sa fiu de acord cu tine. Romania va deveni, incet incet, Rromania.

 =  progresul vine de unde nu te astepti
Nancy M. Popa
[02.Oct.05 19:06]
Cum ziceam Mark,progresul vine de unde nu te astepti.Nu nota recomanda valoarea.De multe ori nu reflecta exact cunostintele respectivului -cum am mai zis si in primul comentariu-Adica cei cu note de 9 nu-s destepti?:)Daca nu iei 10 constant nu inseamna ca nu te duce capul.
Iar progresul vine daca ne dorim toti acest lucru si conlucram pt indeplinirea lui.Gandeste-te la principiul de domino.Dar atata timp cat ne roade invidia unu fata de celalalt si speram sa moara vecinu ca sa-i luam capra...mai greu.
Totusi,speranta moare ultima ,iar daca sunt destui optimisti,si mai bine.
Toate cele bune,
Cu drag,
Nancy
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !