Comentariile membrilor:

 =  explicatie, urmeaza exemple
Radu Herinean
[12.Apr.05 13:40]
n-ai citit cu atentie, asa ca o sa iti dau cateva exemple. apasa butonul Offtopic ca sa te lamuresti.

in plus, daca am inteles bine nelamurirea ta, iata explicatia: autorul care primeste comentarii offtopic le poate accesa, tot ce trebuie sa faca este sa apese pe butonul respectiv, ca orice alt vizitator al textului respectiv

 =  da
Dediu Dănuț
[12.Apr.05 13:46]
Da,eu cel putin salut initiativa.Cred ca e o idee buna.

 =  da.
Dana Stefan
[12.Apr.05 13:57]
da. mi se pare corect. sustin initiativa, si cred ca este o masura ce va indemna la responsabilitate si comportament civilizat. in fond, nu s-a ingradit nici un drept de exprimare aici. cel ce e constient si convins ca nu vorbeste doar ca sa se afle in treaba, poate citi si poate lasa comentariu asa cum ii e in stare priceperea.
cei care au alte intentii, respectiv atacuri la persoana sau glume desuete, sa fie pusi la sertar. un text muncit, cu, sau cu mai putin talent al celui care scrie pe site aici, merita si numai pentru efortul sau de a se exprima sa fie tratat cu bunavointa, si apoi sa fie analizat, apreciat sau reluat datorita recomandarilor si obiectiilor sau aprecierilor exprimate cu seriozitate de ceilalti membrii ai site-ului.

multumim.

Linea

 =  multam
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
De bun augur aceasat incercare. Remarcata de azi-noapte, sunt bine-venite si detaliile acestea. Si asteptam mai departe.
Multam, Ela

 =  o nelamurire
Florina Daniela Bordieanu
[12.Apr.05 14:10]
initiativa este de salutat si sper sa fie functionala.
o singura nelamurire am, referitor la paragraful 3, la Aplicabilitate:

"- vor fi clasificate off-topic comentariile cu urări, felicitări formale și alte tipuri de mesaje asemănătoare fără substanță. Alternativ, vă sugerăm să vă exprimați aprecierea față de un autor oferindu-i un comentariu pertinent și serios la unul din textele ce îi aparțin, comenariu care poate fi însoțit de o urare sau o felicitare"

de aici se poate subintelege ca acele eseuri "omagial-aniversare" de pe prima pagina nu-si mai au sensul si devin offtopic sau se va comenta doar acel text si atunci nu mai e "aniversar"?
(avand in vedere ca toate commurile sunt felicitari/urari, ba chiar conceputual acel eseu este o felicitare/urare)

 =  Doar o parere
Lucian Preda
[12.Apr.05 14:41]
Eu vreau ca butonul off topic sa apara altfel ca si un semn de circulatie de exemplu "Stop" sau limitare de viteza sau putin mai hilar de exemplu poate sa fie o figurina ca si in chat cu dracusor ce arata ca este of topic .

Formatul paginei sa se schimbe in functie de anotimp sau in functie de ce vrea utilizatorul sa apara.

 =  propunere
Raul Huluban
[12.Apr.05 15:06]
Foarte buna initiativa, dar e o solutie de jumatate. Ar fi mult mai bine daca eu ca membrul, nu as putea citi comentariile considerate off topic ale altor membri. De exemplu: daca exista o cearta, insulta, etc, intre doi membri ar fi bine ca ceilalti sa nu vada. Astfel se mai trezesc si alte persoane sa intre in discutie si asa se nasc bisericutele: "merci ca mi-ai luat apararea, asa voi face si eu => ne comentam reciproc si alte tampenii". Daca se doresc comentarii curate, ar fi bine sa nu vada si ceilalti mizeria ascunsa sub covor (comm-urile offtopic).

 =  das is eine gute Idee!
Cristina Hasse
[12.Apr.05 15:31]
Personal nu m-as fi gandit niciodata la varianta asta, dar cred ca este bine venita. Se va face un pic de curatenie si se va intrerupe oarecum autoreclama la texte pe care unii autori o fac prin miile de raspunsuri la comentariile altora. Nici eu nu ma pot considera chiar usa de biserica, dar nu este prea tarziu sa-mi revizuiesc conduita. Mult succes tuturor de acum incolo!

 =  răspunsuri, Raul și Florina Daniela
Radu Herinean
[12.Apr.05 15:43]
Raul - in general, comentariile si discutiile care sar calul sunt refuzate complet. am decis sa adaugam si categoria offtopic pentru a separa comentariile facute de anumiti membri doar ca sa se afle in treaba, cum bine zicea cineva mai sus.

Florina - nu. textele respective sunt intr-adevar omagii aduse autorilor respectivi, insa ele sunt bine documentate iar efortul depus pentru redactarea lor este apreciabil. Ce dorim sa descurajam este o insiruire formala de "LMA" si felicitari care pot fi facute prin "codițe" la comentarii făcute PE TEXTELE AUTORULUI SARBATORIT, si nu pe textul care sesizează acest eveniment. La nevoie, există și soluția ca la acele texte să nu fie permise comentarii, însă mi se pare mult mai drastică decât soluția alternativă propusă de mine.

 =  * * *
Mihai Cucereavii
[12.Apr.05 16:37]
O măsură (acțiune) binevenită.

 =  Restructurare lentă, adică bine gândită
Ghinea Nouras Cristian
[12.Apr.05 17:00]
O idee bună, care încurajează comentariul serios, relevant, din care autorul rămâne cu ceva. Aceste comentarii merită să fie păstrate, chiar și scoase pe imprimantă, pentru a ține seama de ele în viitor. Am găsit pe site comentarii care ar fi meritat a fi postate ca texte valoroase, de sine stătătoare, critică inteligentă la un text sau altul, dar și mostre de genul "hop, și eu p-aici" etc. etc. Toată simpatia pentru astfel de mesaje, dar eu unul mă despart de așa ceva fără prea mari regrete.
PS Radu, vorbeai de un "proces lent de restructurare". Nu găsesc nimic rău în asta. Mi se pare normal să fie lent, sau mai bine zis precaut, pentru că înțeleg că îmbunătățirile succesive s-au acumulat în timp, iar o restructurare în viteză ar putea afecta, chiar fără intenție și lucrurile bune din prezent.

 =  intrebari
Nicoleta Tase
[12.Apr.05 18:38]
Salut si eu initiativa propusa. Am insa doua intrebari (de fapt trei, dar a treia e cumva retorica):
1. La cate texte se scriu, cine va avea timp sa clasifice toate comentariile? Asta inseamna practic o munca titanica pentru editori, care si asa au foarte multe de facut. Ma gandesc acum ca toate comentariile vor trece prin "furcile caudine", nu numai cele ale membrilor cu nivel 0.
2. In ce masura aceasta schimbare poate fi o solutie pentru comentariile rautacioase (tip reglare de conturi) care au ca pretext, totusi, textul, desi vizeaza persoana?
3. Pentru textele deja existente banuiesc ca nu se pune problema re-sortarilor comentariilor?
Acestea sunt de fapt cateva puncte de reper pentru a ne putea face si noi (si eu de fapt) o idee despre ce inseamna aceasta schimbare.
Multumesc pentru rabdare.

 =  raspunsuri pentru Nicoleta Tase
Radu Herinean
[12.Apr.05 19:00]
1. editorii revad doar comentariile membrilor cu nivel mic. daca depisteaza sau le sunt sesizate abateri ale membrilor cu nivel mare, pe care de obicei nu ii monitorizeaza, si daca aceste abateri se repeta, respectivi vor pierde din nivel astfel incat comentariile lor sa treaca prin "furcile" editorilor. explicasem deja procesul asta.
2. dupa caz, offtopic se va aplica si acelor comentarii, inclusiv cu implicatiile de mai sus.
3. problema s-a pus si probabil de-a lungul timpului o parte din texte vor beneficia de un proces de acest gen pe masura ce editorii au ocazia sa revina asupra lor, insa raspunsul este totusi nu, nu planuim sa luam la reclasificat toate comentariile publicate anterior.

 =  -uri
George Potyng
[12.Apr.05 21:08]
Modificările pe care le realizezi încearcă, după câte înțeleg, să creeze o imagine a autorului (textului), diferită de cea reală, or offtopicurile nu sunt vizibile pentru vizitatorii nelogați. Unele comentarii vor fi lipsite de sens, scoase din context.
Ca să vezi toate comentariile trebuie să mai încarci și pagina cu offtopicuri.
Pentru a răspunde trebuie să te reîntorci la pagină.
De ce omagiile să nu fie aduse pe pagina special creată, ci să fie dispersate pe texte? Aceasta nu va fi offtopic?
Cu respect,
GP.

P.S. Dacă lași pagina în forma actuală, propun să redenumești butonul "Pagini comentarii OffTOPIC !" cu "Toate comentariile".

offtopic: Unde a dispărut link-ul russkaia agonia?

 =  raspunsuri George P.
Radu Herinean
[12.Apr.05 23:47]
George, nu stiu de unde ai inteles ce ai inteles dar n-ai inteles nimic.
Modificarile pe care le realizez, din contra, incearca sa reduca atmosfera gresita pe care anumite comentarii si discutii intregi o creaza in subsolul unor texte, plecand de obicei de la un singur comentariu nelalocul lui. daca ne-am dori sa nu alteram imaginea unui text ar trebui, din contra, sa nu permitem nici un fel de comentariu in subsolul acestora, adica exact opusul a ceea ce sugerezi tu ca nu ar altera imaginea unui text. Cat despre imaginea unui autor, daca nu este vorba de imaginea reflectata prin textele produse de el, altceva nu ne intereseaza (sau n-ar trebui sa te intereseze).
Cat despre comentariile lipsite de sens, te asigur ca nu se va intampla asa. Este explicat destul de clar (cu font ROSU APRINS) ca un comentariu la un offtopic poate atrage degradarea. Cine vrea sa perpetueze discutiile off-topic sau de proasta calitate stie deci la ce sa se astepte. In plus, ca sa comentezi un off-topic trebuie sa fii in pagina de comentarii care nu afiseaza acel off-topic, deci si din punct de vedere logic e putin probabil sa se intample asa ceva decat daca respectivul tine NEAPARAT sa dea o replica unui offtopic si atunci cu siguranta si acel comentariu va fi tot offtopic.
Despre omagii, cred ca nu ai citit cu atentie ce am scris. De fapt am impresia ca nu ai citit cu atentie nimic, fiindca altfel intelegeai macar o parte din explicatiile si argumentele scrise si rescrise mai sus. Am specificat (poate nu in forma asta, deci o fac din nou explicit pentru tine) ca omagiile NU SUNT NECESARE si nu sunt recomandabile. Daca vrei sa aduci cuiva un omagiu de ziua lui, comenteaza-i un text si la final mentioneaza si urarea daca mai simti nevoia. Deci nu vor fi offtopic, fiindca au un continut PE LANGA CARE exista si o urare. Ma intreb daca nu exista un www.lma.ro?! Cred ca acolo si-ar avea locul comentariile care nu contin NIMIC ALTCEVA si care sunt, din pacate, MULT PREA MULTE pe acest site.
Nu voi redenumi butonul ca sa il fac mai atractiv ci din contra, asa cum sugera cineva, il voi inlocui probabil cu o iconita mica si neinsemnata, la fel ca si comentariile pe care le ascunde.
Trebuie sa iti dau si un feedback personal si sa iti spun ca din comentariul tau n-am extras nimic constructiv, ba din contra, am simtit ca raspunsul meu e o totala pierdere de timp, dar poate ti-au folosit la ceva raspunsurile melesi atunci nu e chiar asa.
cu acelasi respect, dar cu mai multa atentie
radu.

 =  Păpușa și cordelile
George Potyng
[13.Apr.05 02:00]
Radu, din CEEA CE AI SCRIS am inteles ce am inteles. Dar asta nu mai conteaza. Merci de feedback personal si totala pierdere de timp.
Sterge, te rog, contul 0007952 (e mai simplu pt tine), ca sa nu-ti fac si alte pierderi si corecteaza erorile survenite dupa perestroika. Si nu uita de transparenta.
Cu respect,
GP.

 =  vin si eu cu o propunere.
Alexandru Dan-Alexandru
[13.Apr.05 09:38]
ideea e foarte buna, desi recunosc ca am facut multe comentarii la vaiata mea de membru poezie.ro care se incadreaza perfect la off-topic.
ce-ar fi daca, in ajutorul editorilor, sa se mai nasca o facilitate pentru membri. pentru anumiti membri despre care autorii considera ca pot decide singuri daca un comentariu isi are locul sau nu la off-topic. acei membri sa primeasca, eu stiu...un nivel plus doi, care chiar asa sa apara: 0+2, 50+2, 100+2, 105+2, 110+2, 120+2,150+2 (fara sa apara neaparat calculat: 2,52,102, etc, pt a se observa mai usor. oricum, nu e rau in nici un fel.) fiecare membru cu +2 sa aiba abilitatea de a trece singuri unele comentarii de la texte PROPRII la off-topic. e adevarat, in categoria +2 va trebui sa apara majoritatea membrilor, afara de cei la care se observa dorinta de neoprit ca textele lor sa apara la subiecte fierbinti. cei care ua taria de a fi corecti(si repet, in opinia mea sunt destul de multi) sa primeasca +2.
multumesc. raman cu ochii pe acest text pentru raspuns

 =  erata
Alexandru Dan-Alexandru
[13.Apr.05 09:47]
in loc de autorii va fi editorii in:
"pentru anumiti membri despre care EDITORII considera ca pot decide singuri daca un comentariu isi are locul sau nu la off-topic"

 =  autocenzură și cenzură
Nicolae Diaconescu
[02.Oct.05 19:06]
presupun că orice membru din site face un comentariu responsabil,prin autocenzură.Când aceasta nu există,va interveni cenzura off-topic.Problema e că nu există timpul fizic necesar pentru analiza tuturor comentariilor...

 =  George P
Radu Herinean
[13.Apr.05 10:21]
nu e deloc mai simplu. ia tu te rog pe rand toate textele pe care le-ai postat si retrage-le, si asa nu vei mai aparea in lista de autori, daca asta e singura reactie pe care o poti avea la o critica corecta rezultata ca observatie la niste observatii incorecte. de fapt de ce ma mai mir?! suntem pe un site in care toata lumea poate sa critice orice, corect sau aiurea, insa nimeni n-are voie sa fie criticat sau, DOAMNE FERESTE, pus la punct.

daca mai ai nelamuriri in ceea ce priveste modul de lucru pe acest site si vrei sa imi respecti timpul poti consulta inainte de alte cereri/intrebari si pagina cu regulamentul unde mai gasesti si multe alte informatii utile.

 =  revenire
maria tirenescu
[02.Oct.05 19:06]
Cred că e utilă clasificarea pe care vreți să o faceți. Sunt pățită și cred că puțină disciplină trebuie să existe și printre poeți. Comentariile lipsite de o minimă politețe m-au determinat să nu mai pun pe site alte texte. Am simțit că bășcălia începută nu se mai termina. După o bună pauză, am revenit să citesc și să comentez. Dar nu mă mai tentează să scriu. Chiar mă feresc de comentarii. Nu pot ține ritmul cu cei care scriu, chiar și în timpul nopții, tot felul de versuri. Eu muncesc ziua și trebuie să fac față unor elevi destul de neastâmpărați și nu prea bine pregătiți. În plus, matematica nu e punctul lor forte. De aceea, caut metode cât mai bune pentru a obține rezultate. Sincer, îmi reprim orice tentație de a mai publica ultimele încercări. Prefer să le arăt celor care au îndrăznit să le publice.
Vă urez spor în munca pe care o desfășurați!
Pentru că vechiul meu pseudonim a fost batjocorit prea mult de Lory (mai nou, LOrY) și prietenii ei, acum semnez cu Toamna.

 =  propunere
Alin Pop
[13.Apr.05 11:40]
mulți privesc noua facilitate ca pe o sperietoare. din contră, e un compromis prin rabat la calitate în sprijinul membrilor mai puțin serioși. comentariile fără conținut real, conform tematicii acestui site, puteau pur și simplu să fie refuzate, dar editorii au dat dovadă de multă îngăduință. s-a introdus această opțiune pentru ca o parte din aceste comentarii să apară totuși dar într-o zonă mai puțin vizibilă. amintindu-mi de perioada în care am înțeles și eu cum și de ce sunt de evitat acele comentarii am o propunere:
socot că ar fi extrem de util ca autorul unui comentariu refuzat sau marcat ca off-topic să poată afla motivul acestei decizii. ca realizare practică, pentru comoditate, editorul va selecta dint-o listă unul dintre motivele predefinite (ex: cometariu laconic, mesaj personal, atac la persoană, limbaj trivial, etc). în cazul comentariilor refuzate, motivul (însoțit de mesajul original) să fie trimis pe mail comentatorului, iar în cazul celor off-topic, motivul să fie afișat în antetul comentariului.

 =  Alin Pop
Radu Herinean
[13.Apr.05 13:15]
Modificarile aduse in site merg pe o tendinta destul de clara: "cresterea calitatii site-ului cu respectarea dreptului la libera exprimare". Avand in vedere natura internetului si personalitatea celor care il utilizeaza, caracterul aparent conflictual al acestei idei poate fi rezolvat deocamdata doar prin structurare si selectie.

In ceea ce priveste oferirea de motive pentru refuz, in conditiile in care editorii n-ar avea alte griji, ideea ar fi aplicabila, insa in contextul actual n-ar fi decat pierdere de vreme inutila si un motiv in plus pentru discutii sterile. Cei care isi vad comentariile clasificate offtopic n-au decat sa identifice singuri motivul pentru care s-a intamplat acest lucru.

O metoda de notificare cu privire la clasificarea unui mesaj ca offtopic ar putea fi utila, insa avand in vedere ca aceste mesaje au o conotatie de semi-refuzate, s-ar putea sa nu acord o prioritate prea mare acestei facilitati.


 =  cui îi e frica de off-topicuri?
Radu Herinean
[13.Apr.05 13:18]
inca ceva, ca sa fie lucrurile clare: cei care nu comenteaza doar ca sa se afle in treaba sau ca sa profereaze insulte si teribilisme, nu au de ce sa isi faca griji cu privire la aceste off-topic-uri, iar in cazul in care intamplator un comentariu de-al lor ajunge la off-topic, probabil ca editorul care a luat aceasta decizie ii face un bine autorului respectiv.

 =  Cred
Daniel Dinescu
[13.Apr.05 13:25]
Foarte buna ideea, Radu!
Sustinerea mea deplina.
Acelasi

 =  cât de români suntem noi...
cine are chef de "tiganie intelectuala" apasa pe butonul offtopic
cine are chef de poezie nu apasa pe butonul offtopic
ce-o fi asa de greu?
atata timp cat cel care abuzeaza si face comentarii "nepotrivite" (cum a fost relatia lui Bill cu Moni) este sanctionat, nu vad care ar mai fi problema?

 =  controversa...
Elia Ghinescu
[13.Apr.05 13:39]
Urmaresc de doua zile , pe sarite e drept,controversa asta cu off topic...Ma minunez....Nu vad de ce nu-si pune fiecare problema ca ar trebui sa scrie la obiect,adica...la text...si atunci n-ar mai fi problema off-topic-ului...Daca se vrea a se lua legatura cu autorul textului,sau autorul textului vrea sa ia legatura cu un commentator...e simplu....se poate face asta in 2 secunde,prin sincronizarea pe chatul literar,printr-un chat privat,se schimba adresele de mail,se spune La Multi Ani...se ureaza tot ce mai e de urat si gata!Sau...autorul care doreste sa fie contactat isi lasa adresa de mail pe pagina proprie.
Ce-o fi asa de greu?!Ca am obosit sa tot realizez ca sunt unii care nu inteleg!
Ei,na!!! :)
Elia

 =  propunere
Am si o propunere, un top trimestrial 123, un fel de top al rusinii cu cei care sunt campioni la asa ceva.
Afisat pe prima pagina, de rasul lumii. Cred ca ar fi foarte eficient... cu premii eventual... nu in bani, bineinteles.

 =  masura proasta
Nicolae Tudor
[02.Oct.05 19:06]
Aceasta masura mi s-a parut inca in atac la libertatea de exprimare. Ea nu poate fi valabila decat intr-un singur caz: real;izarea unui confort de lectura a celui care este pasionat de literatura buna. Adica exista o cameruta alaturata unde se emit politeturi, balacareli, etc. Acest obiectiv era deja realizat prin boxul « recomandari » Atunci ?
Doriti sa dati pumni in gura celor care nu va convin. Asa, pur si simplu !
Cred ca poate fi cenzurat un text daca iese din sfera moralitatii sau a constitutiei. Dar o parere, niciodata ! Daca va asumati aceasta raspundere, atunci cel care interzice sau considera un text « offtopic » trebuie sa-si asume raspunderea printr-un comentariu. Si trebuie sa existe si dreptul la replica.
Un atelier literar inseamna o masa rotunda cu discutii deschise de unde autorul care se expune afla ceva despre scrierea sa si poate ulterior sa si-o modifice. Altfel apare intr-un volum si nu mai poate sa-i faca nimic. Deci, incurajarea discutiilor libere inseamna incurajarea literaturii.
Si ce constat pe perioada ultimului an, de exemplu ? « Greii » s-au cam dat deoparte, au primit ce-au vrut, acum probabil ca au comandat statuile pentru piata publica. (mare greseala !) Radarul sitului arata zbaterea cu naduseli a cate unui …(hai sa nu-l numesc , sa nu se supere prea multi), care nu are ca obiectiv decat ajungerea la nivelul care-i da putere. Si puterea incepe cu dreptul de a acorda stelutee…! De aceea, daca vreti cu adevarat sa faceti un pas inainte, faceti ca acordarea stelutelor sa fie secreta, cu amenintarea ca cine se da de gol pierde acest drept.
Deci aici nu este vorba de un atelier constructiv, ci…de interese meschine.
Pentru a verifica cele ce spun, propun un experiment. Fac un comentariu socant la un text mort ca interes si veti vedea ca acel text va avea in urmatoarele doua zile cateva sute de Treceti comentariul respectiv la offtopic, (dar contorizati separat vizitatorii lui) si veti vedea ca este egal cu cei ai textului. Asta va inseamna ca oamenii sunt interesati de tot ce se spune. Deci, masura este…inutila !


 =  salut
Virgil Titarenco
[15.Apr.05 11:25]
Salut inițiativa.
Evident, veriga slabă în această soluție este subiectivitatea editorului. Cred însă că vor avea înțelepciunea de a greși "on the safe side" atunci cînd ar putea fi discutabilă decizia lor și vor "lăsa" comentariile care nu sînt evidente off-topic. La urma urmei trebuie să nu uităm că inițiativa urmărește limitarea unui abuz care este evident și care stimulează acest "flaming". Nu cred că există vreun motiv ca cineva să se teamă că al său comentariu pertinent și la obiect, chiar dacă negativ, va fi "ascuns" la off-topic din motive de părtinire, etc. Nici un autor nu are de cîștigat dacă este "protejat" de critici corecte. Nu cred că scopul este "rozificarea" atmosferei ci dimpotrivă, civilizarea ei.

 =  O sa comentez cat o sa pot
raluca tudor
[02.Oct.05 19:06]
Chiar daca ma izolati sistematic la OFFTOPIC, o sa comentez pana va intoxic. Sa vad, ma puneti la colt pe coji de nuca? Mi se va scadea nota la purtare? O sa ma puneti sa sterg tabla, de fiecare data?
S-au inventat ceva mai demult (daca nu foarte denmult, dar pentru a aprecia asta iti trebuie un organ al gandirii) notiuni cum ar fi "comunicare", "libertate"... Va spune ceva ...???

 =  succese
Sanda Samcov
[02.Oct.05 19:06]
imi place ideea, imi ramane doar sa va urez succes spre realizarea / implementarea ei.

cele bune, Sanduța

 =  Succes
Nicole Pottier
[15.Apr.05 13:40]
Succes, Radu ! Si felicitari din partea mea pentru munca ta, rabdare ta , si pentru alti editori.

 =  .
Ivășcan Horia
[15.Apr.05 13:54]
Salut si eu aceasta initiativa Radu. Si da, "Cui ie frica de
Virginia Woolf?".
Iar pentru contestatari, as dori sa le reamintesc ca democratia nu inseamna ca ne putem permite orice.

~Numai bine!~

 =  nicolae tudor, virgil titarenco, raluca tudor
Radu Herinean
[15.Apr.05 14:43]
nicolae tudor: ce propui tu se cheama haos total, nu incurajarea creativitatii. iar posibilitatea de a edita comentariile ar insemna ca oricine, oricand, sa poata spune : "eu n-am spus niciodata asa ceva", asa cum acum oricine poate sa stearga un text pe care altii au cheltuit timp ca sa comenteze elaborat. eu zic ca daca ai spus o prostie si trebuie sa o corectezi, recunosti prostia spusa si revii asupra ei intr-un nou comentariu, cu sau fara scuzele de rigoare.
cat despre scopul acestei optiuni ai inteles foarte bine: e vorba de un minim confort pentru cititorii care nu sunt interesati de comentarii de "bagare in seama" sau fara vreun continut. cat priveste pumnul in gura, pentru asta ar exista posibilitatea de a REFUZA comentariile, insa masura luata acum nu face altceva decat sa permita aparitia MAI MULTOR comentarii decat inainte. si retine ca nu avem nevoie sa bagam pumnul in gura nimanui, acesta este un site privat iar regulile lui sunt descrise si TREBUIE respectate asa cum sunt ele prevazute de PROPRIETARUL site-ului. iar pe aceasta tema poti sa aberezi cat vrei, NU ma intereseaza!

Virgil: observatiile sunt f corecte.

raluca tudor: citeste raspunsul de mai sus si nu mai deraia. scopul acestei masuri este de a CRESTE libertatea de exprimare, desi acesta este doar un principiu pe care l-am adoptat VOLUNTAR, site-ul acesta fiind un site PARTICULAR, cu reguli clare, si cu siguranta aceste reguli sunt chiar prea permisive pentru un site PARTICULAR.
cat despre comentariile tale care vor ajunge la offtopic, singura care va avea de pierdut esti tu, fiindca nu vei reusi niciodata sa primesti un nivel suplimentar de acces tehnic daca ceea ce trimiti tu este considerat mai mereu "pe langa". asta inseamna ca si textele tale vor fi mai putin expuse, in cazul in care din cand in cand mai si scrii. cat despre "intoxicarea" cu comentarii, nu-ti face griji pentru noi, daca voi fi cumva deranjat de asa ceva am suficiente mijloace tehnice la dispozitie ca sa nu poti crea vreun discomfort sau o incarcare suplimentara editorilor.
intr-adevar, ai dreptate, s-a inventat libertatea si comunicarea, asa cum s-a inventat si PROPRIETATEA, LEGEA, drepturile si INDATORIRILE. daca tu ai aflat doar despre libertate, inseamna ca ai asimilat-o cu ANARHIA, iar aici este vorba de altceva. mai stai cativa ani la scoala si fii atenta la lectii si dezvolta-ti acel organ al gandirii, oricare ar fi el la tine, si iti vei da seama ca statul la colt e o chestie de care nu avem nevoie. cei care nu merita sa fie cititi se marginalizeaza singuri, iar tie probabil de-asta iti este cel mai teama.
iti dau si o tema de gandire si o intrebare la care sa raspunzi: ce castig eu concret sustinand activitatea ta pe acest site prin investitii personale de timp si bani?
aceeasi intrebare i-o pun si lui nicolae tudor si astept un raspuns cat mai concis si clar de la fiecare din voi. daca nu aveti, mai bine abtineti-va cu totul de la a mai critica lucruri pe care nu v-ati chinuit suficient (sau nu aveti capacitatea) sa le intelegeti si le atacati agresiv doar din spirit de fronda sau din cine stie ce frustrari generate de vreo confruntare veche de o suta de ani cu mine sau alt editor.

Horia: multumesc pentru precizare, am incercat sa dezvolt si sa explic un pic ce ai vrut tu sa zici prin comentariul de mai sus adresat scolaritei cu cojile de nuci.

 =  Raspuns Radu Herinean
raluca tudor
[02.Oct.05 19:06]
Am stat indestul la scoala, macar cat sa aflu ca termenul de "frustrare" e foarte permisiv. Dar, uneori, nu acopara intreaga gama de manifestari. "Considerat pe langa" de catre cine? Caci, daca se invoca doar argumentul "e site privat, e pe bani privati" e una. Adica e un argument, pana la urma, de inteles si n-ai ce sa faci. Dar daca mai apar si argumente de genul "am si caderea de a clasifica texte, doar pentru simplul motiv ca si mie, ca si Papei, de ex., mi s-a asezat un porumbel pe crestet", traba nu mai e in regula. Cat despre deraieri, sa fim seriosi. Daca exista si organul seriozitatii...

 =  de bon ton
Lalique
[02.Oct.05 19:06]
off topic...ca la forumuri, adica sa ne intelegem, diletantii, cati or fi ei...procent mai mare, nu mai pot scrie..asa ca, cei cu pseud "catranel", "blue..." schimbati numele mai, nu se incadreaza in peisaj:)

 =  re
Nicolae Tudor
[02.Oct.05 19:06]
Daca Dumnezeu ne-a dat pamantul nu inseamna ca suntem si proprietari pe el.
Cand ati cheltuit 30 de arginti cu acest sit banuiesc ca ati realizat ca v-ati inhamat la treaba serioasa, creatorii sa vina si sa se simta ca la ei acasa, neatragandu-le atentia ca sunt intr-o casa privata. Daca Tiriac a cumparat o padure nu trebuia sa se apuce sa omoare tot ce Dumnezeu a trimis acolo. Situl acesta vine de la calculatorul dv (asezat langa cactus) prin eter pana la mine, iar eu ma lipsesc de multe sa pot colinda pe-aici. Platesc si eu, platim toti. Ce castigati dv ? Ma faceti sa rad, domnule ! Castigati imagine, aveti sansa sa intrati in istoria literaturii ca omul « bun » ce si-a sacrificat toti argintii pentru a face un bine creatorilor. Ati fost invitat la radio, veti fi invitat la televiziuni, nu este exclus ca pe baza aceasta sa deveniti in curand si… ministrul culturii ! Creatorii aveau nevoie de o scena pentru a juca, este cinism sa vii si sa pui conditii ca e sit privat si daca-ti convine bine, daca nu- nu. Cand ati inregistrat situl trebuia sa fiti pus sa jurati ca veti respecta drepturile omului. Pentru dreptul de a te exprima liber au murit niste oameni. Cenaclurile de pe timpul lui Ceausescu erau « case » mai bune, iar libertatea de exprimare nu era ingradita. In aceste timpuri aveti obligatia morala sa fiti mai bun decat dictatorul cu patru clase.
Macar scrieti niste modele de comentarii, sa putem alege de-a gata ! Aici nu se face diferenta intre o scriere si autorul ei. Orice creator trebuie lasat liber sa se exprime si singur isi va pierde credibilitatea daca apreciaza poeziile proaste sau abereaza gratuit la textele bune. Pana la urma e o problema de respect.

 =  a comenta
Lucia Firefly Popescu
[16.Apr.05 22:03]
a comenta, inseamna, la urma urmei, a critica, nu? de parca ne-am pricepe cu totii la asta. Oare exista scriitori consacrati, poeti consacrati care sunt (au fost), in acelasi timp, si critici literari? Nici pe departe pentru a ma compara cu ei spun acest lucru. Insa nu este chiar atat de usor sa critici un text, ma gandesc ca foarte multe comentarii vor nimeri la off topic. Mie personal nu-mi mai vine sa comentez, nici pana acum nu o faceam, ci doar apreciam ce imi placea, subliniam ce mi-a placut, asa, ca sa stie cel care a scris. Acum, daca am sa tac, am sa fiu sanctionata pentru ca tac?
Oricum, de cand m-am inscris nu mi-a placut treaba cu comentariile, dar iata, niciodata nu m-am gandit ca din cauza lor poti fi sanctionat...
Eu nu stiu cu ce deranja daca totul ramanea ca inainte...
Subiectele fierbinti? Ei, si ce daca unii ajung acolo si unii nu? Eu am luat o pauza, si m-am linistit, am inteles ca nu toti putem fi la fel. Ei, si ce daca s-au facut bisericute? Oricum se vor face la off topic. Chiar nu inteleg pentru ce va complicati atat. Comentariile rautacioase? Am avut si eu! Dar am inteles ca nu trebuie sa le bag in seama. Fiecare va intelege acest lucru la timpul potrivit.
Nu-mi place cum va complicati, este doar parerea mea, e drept.
Cel mai bine ati schimba doar un pic skin-ul site-ului, si atat.
Ca sa se vada o schimbare, pentru ca a si fost ceruta, si pentru ca cred ca ar fi timpul.
Ziceam si eu...

 =  inca o idee
Ovidiu Mihai Ionel
[02.Oct.05 19:06]
Nu stiu daca ideea e buna sau proasta, nici macar nu stiu daca s-a mai scris odata (spre rusinea mea, nu am citit toate comentariile). Ar fi o chestie, pentru cei care vor sa transmita ceva care nu se leaga de text si nu au adresa de mail, telefon, sau alt contact cu autorul respectiv, sa-si posteze singuri textele OffTopic. De exemplu: mai X-ule ce mai faci, ca nu ne-am mai vorbit de mult.

 =  vorbe-n vânt
Radu Herinean
[18.Apr.05 09:48]
dragilor, e clar ca oricum ar fi nu e bine si ca intotdeauna vor fi cativa care vor fi nemultumiti. daca lasam toate prostiile pe site, tipa unii, daca nu le mai lasam, tipa altii, daca nu le lasam, unde e dreptul la libera exprimare? daca le lasam, ce-i cu mizeriile astea?
am citit comentariile voastre, va inteleg pozitia, insa eu sunt cel mai vechi pe acest site si am implicit cea mai mare experienta administrativa, asa ca va trebui sa ma credeti pe cuvant ca situatia prezenta e cea mai buna posibila si ca pe masura ce voi identifica situatii mai bune ma voi indrepta catre ele in masura in care diverse conjuncturi (bani, timp, etc) imi permit acest lucru.
deocamdata ma intereseaza ca cei care spun cum NU e bine, sa ofere si sugestii, solutii, rezolvari despre cum E bine. prin perspectiva asta, comentariile lui nicolae tudor sunt complet inutile pentru mine, ba mai mult, ma mai si fac sa imi pierd timp pe care altfel l-as investi mai bine in acest site. asa ca daca aveti de zis aceleasi si aceleasi lucruri fara argumente si uneori chiar fara noima, mai bine pastrati-le pentru voi. altfel, astept in continuare idei, pareri si opinii.

ah, si sa nu uit: DA, e un site privat 100% si n-am nici o obligatie fata de nimeni, iar ceea ce fac este din placere si din convingere. si DA, daca este ceva ce nu va convine o puteti spune in asa fel incat sa va pot lua parerile in seama, fiindca daca veniti cu deraieri de tipul celor de mai sus ale lui Nicolae Tudor nu faceti decat sa pierdeti timpul de pomana, al vostru, dar si al meu.

 =  O idee buna.
Vali Nițu
[18.Apr.05 15:57]
O idee buna, dar o singura intrebare. Va fi aplicata tuturor, indiferent de nivel? Intreb asta, pentru ca la unii cu nivel se permit, de ex. pupici...etc..etc.
Multumesc,
Vali

 =  Nedumerire
Caius jr Gog
[20.Apr.05 10:28]
Am si eu o mica-ntrebare:

De ce a disparut un comentariu? Nu a fost refuzat. A fost verificat si introdus pe site si o ora mai tirziu a disparut de tot. Nici macar in "pagina autorului nu mai exista, precum e stipulat in clauza 3.6

3.6 Comentariile care sunt considerate "in afara subiectului" vor fi refuzate. Textele la care autorul a generat, provocat sau incurajat comentarii "in afara subiectului" vor fi degradate in categoria "doar in pagina autorului", in asa fel incat orice comentarii ulterioare sa nu mai apara in lista principala de comentarii.

Am facut comentariul in jurul orei 6 dimineata pt
poezia: Figuri creionate pe ape
autor: Daniela Luca


Daca era off topic, asa cum inteleg din anuntul acesta atunci de ce a aparut totusi si pe pagina de comentarii si in subsolul poeziei, doar ca sa fie scos dupa o ora?

Nu e un repros, doar vreau sa-nteleg.

Multumesc frumos

Caius

 =  tinuti in frau:))
Salomeea Stuparu
[02.Oct.05 19:06]
...voi avea grija sa nu scriu gri:))
...cred si eu, de altfel, ca e binevenita interventia aceasta..chiar daca tind spre autocenzura si cred ca toti stim cand, cat si cum sa scriem...
...off-topicul cade la fix atunci cand nu suntem noi insine si o luam pe miriste:)


Drag,
Lizush

 =  Salut acest regulament
Nuta Craciun
[05.May.05 02:17]
Din moment ce nu ne afecteaza libertatea de exprimare, atunci cand ea se incadreaza in limitele bunei cuviinte, care ar fi problema?
Nemultumiti sunt probabil, cei care prin libertate de exprimare, inteleg sa sara calul...
Sunt de relativ putin timp pe site, multe lucruri am invatat din pacate gresind,(familiarizarea cu internetul am facut-o singura) dar nu m-am simtit niciodata frustrata.
Comentariile mele nu au fost refuzate niciodata, si recunosc, nu toate s-au evidentiat prin substantialitate.
Iar daca imi vine vreodata sa... sar calul, (fara sa vreau), chiar as vrea sa ma opreasca cineva...
Anana

 =  Parere
Caius jr Gog
[02.Oct.05 19:06]
Am si eu o propunere apropo de comentarii.
Si-anume daca tot bagati un text in atelier, puneti si-un comentariu chiar daca e de genul: "you suck", "nu-mi place" sau "lasa-te de scris" daca nu ceva mai concret. Nu vi se pare corect? macar stie omu ce parere are editorul in cauza.
Daca nu, e acelasi lucru ca si cum ai face un comentariu offtopic. Poate gresesc, poate nu. Ce zici Radule?

Toata stima
Caius

+ parere...
Paiu Constantin
[18.May.05 21:18]
printre toti cei care au comentat aici exista o mana de idioti care nu stiu ca agonia.net asta este un site tematic, nu mirc sau un forum general, drept pentru care invita la discutii libere, dar orientate pe anumite subiecte. tot aia n-au inteles ca la offtopic intra rautacismele, stupiditatile si categoria "lma", adeca secaturile fara miez, care nu construiesc o discutie. asadar cine e de parere ca libertatii de exprimare i se trage un sut in fund prin aceasta noua optiune nu are decat sa vina la casa eliad sa vada cum sustine agonia.net libertatea de exprimare.

 =  Ai dreptate
Doru Emanuel Iconar
[04.Apr.06 12:08]
Stimate editor
Ai dreptate; asa ne vom tine in frau orgoliul. Asa cred. Si eu am gresit, ieri 4.04., si cer iertare membrilor acestui site.
M-an inscris ca sa invat de la voi. Totusi, cand cred ca trebuie sa sac anumite precizari, cum s-o fac?
Cum ma pot adresa cuiva fara sa apelez la "Posta redactiei"?
Doru Emanuel

 =  impacare cu propriul Eu
Cora Marin
[20.Apr.08 06:40]
Pentru ca am si eu 4 comentarii la off-topic citesc ingrozita ce inteleg unii prin aceasta:"atacuri la persoana,cearta,insulta,rautacisme,stupiditati,
secaturi fara miez,comentarii iresponsabile,tiganie intelectuala,teribilisme" etc. Domnul Radu Herinean,pe care-l respect extraordinar pentru toata munca depusa pentru acest site,spune din pacate si dumnealui(printre alte lucruri mai placute): "daca lasam toate prostiile pe site" si "mizeriile astea".Stiu ca e o munca de Sisif cea de urmarire a tuturor textelor si comentariilor deci a mai cere si raspunsuri este deja mult prea mult dar va rog totusi,daca vreodata aveti cateva minute libere,sa-mi spuneti daca vreunul dintre comentariile mele se incadreaza in categoriile de mai sus. M-ati ajuta sa ma impac cu mine insami in acest moment de suparare si confuzie.

 =  topic sau offtopic? subiectivism! favoruri si bau-bau.
Baciu Mihaela Iulia
[01.Sep.08 22:47]
sunt multe comentarii ce ar trebui sa fie in offtopic lasate sa curga in topic: sunt multe comentarii de topic bagate in offtopic pe motive mai mult decat subiective, asa ca sistemul chiar ca nu e perfect.

spre ex.in cazul meu: manifestari de simpatie sunt offtopic (catre silvia goteanschii). manifestari de comentarii "ucis pe la spate" in topic( comentariul lui alexandru comanescu in legatura cu poezia mea, lasat la alta autoare ). chemarea autorului competent la o calitate pe masura(eu catre sorin olariu) in offtopic; luarea peste picior in topic si asta destul de des si din partea multor persone "obisnuite" ale "cafenelei" agoniei.

asa ca, cu riscul sa ajung din nou in offtopic, sistemul este subiectiv si favorizant sau defavorizant, in functie de omul de la capatul celelalt al tastaturii

 =  Fara comentarii
Daniela Maria Benea
[20.Jul.11 07:06]
Prefer sa nu mai comentez, domnilor si doamnelor. Parerile mele umile si nestiutoare nu conteaza (ca de jignit sau spus prostii ma feresc).
Asadar, daca chiar vreau sa las cateva vorbe unui autor, il voi cauta pe Facebook. Cu putin noroc il gasesc.
Inteleg si nu inteleg hotarirea. Oricum se facea o alegere la comentarii si inaintea introducerii acestui off-topic.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !