Comentariile membrilor:

 =  om vs. inger
simona marcu
[12.Jan.05 20:46]
pe rand
sfintii coborau de pe pereti
imagine frapanta, dezumanizand o lume.Nu mi se par potrivite versurile:
maro
mov
, nu le vad un sens precis si alaturarea la nivel cromatic e fortata.
Cu drag, mi'raj

 =  lacom
Camelia Petre
[12.Jan.05 20:56]
as vrea sa numesc aceasta poezie pastel, desi imi dau seama ca este departe sensul. dar are ceva. descrierea calma si calda a orasului, colorata, ca un ultim freamat, un ultim ramas bun in noapte. o liniste aparenta, o detasare.
mi-a placut, orice ai spune tu:)

 =  Pasiune
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Da, Danuto, Ameliile știu bine, întunericul tău lacom e în pastel scris. Tresaltă a viață orașul tău și simți pulsul dansatoareide foc.

Ai scris pasiuni aici, Danuta.

 =  orasul e aici
dana stanescu
[12.Jan.05 22:09]
de fapt, o parte din el:
http://www.roua.org/beatrice/photos/barcelona/big/DSCF0553.jpg

va veni si dansatoarea :) ... incepe sa ma fascineze ce intelege fiecare din aceste versuri...

mi'raj ..ai vazut ce culori a avut la asfintit cerul iarna asta? :) si mov si roz si bleu ... ma bucur ca ai trecut pe la mine

cami, am inceput sa ma indoiesc de versuriel mele , dar nu ma las :)) asa usor...

daniela, orasul adoarme tocmai pentru a lasa loc dansatoarei

 =  bursucel poeta
Batâr Adina
[12.Jan.05 22:16]
bursucel, uite sunt si eu prezenta cand apuc timpul de urechi... ca off, nu ma vrea de la o vreme. si nu e vina mea, parol!
nu te stiu scriind poezie, dar iata ce dragut ti-a iesit... sa mai faci asa, daa?
mi-a placut cel mai mult strofa cu sfintii.. iar in ultima strofa te-am regasit... ;)

 =  :)adinutza
dana stanescu
[12.Jan.05 23:02]
dar ma bucur ca ai bagat nasucul. ar fi si culmea sa ai timp la varsta asta :) si sper ca ai vazut si poza caci acolo sunt sfintii aia

 =  pentru aceasta noapte..
Dana Stefan
[12.Jan.05 23:40]


nu orasul de data asta, ci dansatoarele noptii, tutu-urile lor asternand matasea rosie si-albastra peste scenariile inventate de barbati in culise, brunul si movul coclit al inserarii ce pregateste noaptea tuturor povestilor catifelelor grele ce se vor lasa peste oras, imaginea poate fi pictura, iti daruiesc un Degas, pentru ca ma obsedeaza si pe mine pantofii balerinei, poantele cu care ele insurubeaza aerul legandu-l de panglici de satin, cuvintele tale incolacesc deci imaginea aceasta, astept urmatorul poem despre balerina.
imi place cum vad, danuto.

 =  mai viu
dana stanescu
[13.Jan.05 20:48]
Linea cu sensibilitatea ei imprumuta textului meu mai multa viata si mai mult aculoare si caldura. ma bucur ca esti aici

 =  pretty interesting
Savu Florin
[16.Jan.05 19:01]
hello, dana. I may be a newby here, dar sper ca pot sa-mi exprim o parere sincera despre textul tau (fii sigura ca o sa mai citesc si altele): prefer sa vorbesc din punctul de vedere al izotopiilor, care pana la urma dau calitate unui poem. Alaturarea dintre fasii si dansatoare e mishto, iar cele dintre aria religiei, amilei (cersetori) si a visului din nou imi place, desi versurile sunt cam transparente. Chestia care nu mi-a placut este ca nu exista varietate la nivelui structurilor verbale folosite: Nu tzi se pare ca imperfectul e cam monoton? Oricum, ideea de la care ai poornit e puternica, se vede din ritmul poeziei ca e o idee in care chiar crezi cu pasiune. Simti tragic timpul prezent, din care pare sa se fi volatilizat orice sentiment al valorii si al perenitatii. Dar hai ca ma lungesc prea mult. De-abia astept urmatoarele tale texte!!! :) Te salut.

 =  interesanta citire
dana stanescu
[16.Jan.05 19:33]
ma bucur ca ai facut un pas si pana la un text de al meu. si , sincer, imi place cum l-ai citit. Sincer eu am vrut sa pictez un oras intunecat care se pregateste pentru un spectacol. Urmeaza sa scriu si continuarea. Fiecare a receptat insa altceva.

nu stiu ce e un izotop :)

versurile sunt cam transparente pentru ca eu am tendinta sa tai cat mai mult din 'podoabe' , pana nu mai ramane mare lucru. nu prea imi place si trebuie sa lucrez la aspectul asta.

hmm cat despre timp, cred ca ar trebui sa mai schimb putin, suna cam ciudat...

nu te-ai lungit, si de ce nu, cand mai ai timp mai treci pe la mine cu astfel de commentarii care pe mine ma ajuta

 =  scriu asta pentru ca mi-a placut si simt nevoia
dorinMOLDOVEANU
[17.Jan.05 02:00]
numai ca mi-e greu la capatul listei astea lungi de felicitari. mi-a placut naturaletea scrierii, si felul in care curg lin cuvintele... mai rar pe poezie.ro (poate ar trebui sa mai citesc poezii d-ale tale pentru a repeta senzatia)

mi-a placut senzatia apusului din prima strofa si obloanele peste vise e o metafora foarte frumoasa...

 =  continua , ca , ceva , ceva, promite...
Adrian Serbanescu
[17.Jan.05 19:17]
draga colega , nu stiu cum sa te contactez, sunt Adrian Serbanescu , m-ai intrebat daca ceea ce am povestit eu in " Viata ca o gazela din Kwazulu ",sunt intamplari reale sau fictiune. Sunt toate intamplari reale ale unor persoane reale , doar eu le-am colat pe un anunmit personaj, real si el, si le-am dat o expresie literara.
Iar despre poezia ta de mai sus, nu am reusit sa o citesc suficient de atent, ma poti contacta pe asimpex1@yahoo.com si sa imi dai adresa ta de email si o sa iti spun mai multe

 =  dorin
dana stanescu
[17.Jan.05 16:20]
ma bucur ca mi-ai lasat semn si mai ales ca ti-a placut cate ceva de aici. si de ce nu, mai vino...

 =  explicație cu explozie întârziată
Savu Florin
[18.Jan.05 20:08]
ca raspuns la comentariul tau la comentariul meu etc. etc. din 16 ian: izotopia este o arie de cuvinte care se concentrază pe un cuvânt-pivot, precum un carusel în jurul centrului său. Să-ți dau un exemplu: izotopia zăpezii poate să conțină cuvinte precum fulgi, rece, alb, si ce mai vrei tu, dar poezia trebuie să conțină destule indicii care să ajute cititorul să întzeleagă această alăturare. Sper c-ai înțeles. Oricum, nu e ceva neapărat necesar să cunoști astfel de cuvinte, care țin de critica literară. Eu am fost infestat cu ele pt. că sunt student la Litere, dar asta nu înseamnă NIMIC, îtzi zic eu. De mult timp încerc să scap de obiceiul ăsta de a insera cuvinte ciudate în comentarii. Sper să vorbesc mai natural data viitoare. See U :)
Autorul acestui text nu mai acceptă comentarii la acest text
(sau şirul de comentarii a fost oprit de un editor)